Akik a szép tájakat és kerteket építik

2020.09.15. 07:10

Vojtek Tímeát és Herczegné Ghyczy Zsuzsannát jelölték az Év tájépítésze címre

Közös munkájuk 2002-ben kezdődött, s noha kétfős csapatuk azóta folyamatosan bővült, mégis az „eredeti” duót jelölték most az Év tájépítésze címre.

Szanyi-Nagy Judit

Vojtek Tímeához és Herczegné Ghyczy Zsuzsannához is köthető a méltán népszerű sóstói terület

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Vojtek Tímea és Herczegné Ghyczy Zsuzsanna munkáival valószínűleg olvasóink is találkoztak már. Például akkor, amikor az Országzászló téren vagy a Sóstó Tanösvényen jártak. Nos, most ezekkel a munkáikkal, valamint további magánkertekkel mérettették meg magukat – jelölés útján – az év tájépítészét (párosát) kereső versenyen.

A szakmai díjat idén egyelőre még senki nem nyerte el, ugyanis a versengés döntőjét októberben rendezik meg. A páros az első fordulón jutott túl sikeresen, ott egy prezentáció alapján választotta ki a szakmai zsűri a legjobb öt versenyzőt, köztük őket is. A döntést követően öt újságíró vállalta, hogy laudációt ír, amelyet aztán a döntőn adnak elő a versenyzőkről. Tímeát és Zsuzsannát Zubreczki Dávid újságíró méltatja majd, aki szintén közel áll a szakmához, mivel tájgazdálkodási mérnök végzettséggel rendelkezik.

Vojtek Tímeához és Herczegné Ghyczy Zsuzsannához is köthető a méltán népszerű sóstói terület
Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

– Tájépítész, kertművészet-történelemmel foglalkozó tanár és városi főkertész is rendszerint szerepel a versenyzők között, ebből is látszik: még a szakmán belül is különböző munkásságú emberek kerülnek egy kalap alá – tekintett előre Zsuzsanna, aki izgatottan várja az október eleji megmérettetést. Online a közönség is szavazhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában