Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület

2020.09.02. 07:10

Vidám játékokat, helyes irányt tanultak Csurgón a gyerekek

A nyári szünidő utolsó napjaiban ért véget a székesfehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület tizennegyedik alkalommal megvalósított élménytábora.

Palocsai Jenő

Játék a katolikus szabadidőközpont udvarán

Fotó: egyesület

A fehérvárcsurgói Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpontban megtartott táborban 15 állami gondoskodásban élő, 11–15 év közötti diák vett részt egy héten át. Egy programsorozat része volt ez a tábor, amely egész éven át segíti a fiatalokat, hogy ne váljanak áldozattá, illetve bűnelkövetővé. Janóné Ildikó elnök és táborvezető elmondta:

– A mindennapi életre próbáljuk felkészíteni a saját családjuk nélkül nevelkedő, Bodajkról, Pázmándról, Perkátáról, Polgárdiból, Velencéről és Székesfehérvárról érkező fiatalokat.

Játék a katolikus szabadidőközpont udvarán
Fotó: egyesület

Volt csapatépítés és önismeret-fejlesztés, tartottak előadást függőségről, adózásról, közlekedésről és bűnmegelőzésről, de mivel gyermekek, ezért jártak a strandon, festettek akrillal, és sötétedésig játszottak a Koronás parkban. A táborvezető elmondta:

– A legnagyobb sikerük a több kilométeres éjszakai túráinknak voltak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában, ahol a tó megkerülésével, elemlámpával-szúnyogriasztóval felszerelve csodáltuk a napról napra növekvő holdat és a ragyogó csillagokat, bolygókat.

De volt még karate, tánc, sorverseny, kötélhúzás és ezernyi más program, így hamar elrepült a közösen töltött idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában