további felújításokhoz

2020.09.08. 07:10

Ötmillió forintot költhet az újbaroki egyesület

Tovább szépülhet az Újbaroki Sport­egyesület két évvel ezelőtt elkészült új futballpályája. A további kisebb munkákra 3,5 millió forintos támogatást kapott az egyesület.

Borsányi Bea

A társasági adóból befolyt támogatásokra minden évben lehet pályázni – ezt teszi Horváth Attila, az Újbaroki Sport­egyesület elnöke is. Eddig négyszer nyertek kisebb-nagyobb összegeket, amelyeknek köszönhetően lépésről lépésre újulhatott meg az amúgy valamikor az 1950-es években készült pálya. Először az öltözőt állították helyre, illetve felszerelésre is költöttek, majd 2018-ban 20 millió forintból megépülhetett a teljesen új, locsolóberendezéssel ellátott, körbekerített pálya.

A Magyar Labdarúgó Szövetségtől most nyert 3,5 millió forinthoz az egyesület támogatók segítségével 1,5 millió forintos önrészt biztosított. Ebből az 5 millió forintos összegből jövő tavasszal olyan, az újonnan épült pályáknál szükséges további munkákat tudnak elvégezni, mint a fű felülvetése, illetve néhány helyen újrafüvesítés és homokszórás.

– Célunk, hogy minél több fiatalnak tudjunk helyben sportolási lehetőséget biztosítani. Újbarok a megye egyik legkisebb települése, ezért büszke vagyok arra, hogy míg a környék nagyobb falvaiban már megszűntek a focicsapatok, addig nálunk még mindig működik. Sőt, a játékosok nagy része is újbaroki – mondta el Horváth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában