Őszillatú kerti séta

2020.09.28. 12:17

Ősfák alatt találkoztak a kertek szerelmesei Fehérvárcsurgón

A Károlyi-kastély csodálatos parkjában idén is megrendezték az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat és most is volt verseny a standok között.

Palocsai Jenő

A látogatók szavazatai alapján a legszebb stand díját a pákozdi Knauzné Kiss Klára és férje, Knauz Zsolt vehette át. Knauzné Klára szalagvirágokból készít képeket, ezért kapta az elismerést Fotó: PT / FMH

Tizenhatodik alkalommal tehettek egy tartalmas sétát a kertek szerelmesei a kastély kertjében. Nemcsak az érdeklődők tudását gyarapították a tanösvények ősszel is csodálatos növényei és az azokról szóló információs táblák, hiszen a lélek is gazdagodik az öreg fák árnyékában. Ezen a hétvégén további tartalommal telt meg az egyébként is érdekes terület, hiszen 60 kiállító mutatta be élő virágait, fűszernövényeit, díszeit vagy éppen kerti bútorait, nem is beszélve a kertművelés, -gondozás és -szépítés eszközeiről, a kerti gépekről.

A látogatók szavazatai alapján a legszebb stand díját a pákozdi
Knauzné Kiss Klára és férje, Knauz Zsolt vehette át. Knauzné Klára
szalagvirágokból készít képeket, ezért kapta az elismerést Fotó: PT / FMH

A standoknak nem elég szép és kiváló minőségű portékát árulni, hanem esztétikailag is kiemelkedőnek kell lenniük, ezért a Károlyi József Alapítvány és annak vezetője, Károlyi Angelica asszony minden évben versenyt hirdet.

Idén a Legszebb stand díját Knauzné Kiss Klára vehette át, aki virágos témájú szalagképeivel nyerte el a látogatók tetszését. A második helyezett a Romido Kft. lett, amely a Legszebb élő növényes stand díját vihette haza.

A biztonsági előírások betartása mellett közel háromezer látogatója volt a Dísznövény és Kertművészeti Napoknak, természetesen úgy, hogy a szervezők nagy hangsúlyt helyeztek az egészségügyi előírások betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában