nem szabályszerű joggyakorlás

2020.09.19. 13:00

Nem volt átlátható a gazdálkodás Velencén

Az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentése szerint Velence önkormányzata tulajdonosi jogait nem szabályszerűen gyakorolta a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kapcsolatban.

Szanyi-Nagy Judit

Ez a 2017 és 2018 közötti időszakot érinti a jelentés szerint. Emellett a társaság vagyongazdálkodása a 2015 és 2018 közötti időszakban nem volt átlátható és elszámoltatható, nem volt biztosított a vagyon védelme. A társaság nem rendelkezett a taggyűlés által megalkotott, a vezető tisztségviselők, a felügyelő bizottsági tagok és a vezető munkakörben dolgozó munkavállalók javadalmazására vonatkozó szabályzattal; a beszámolók mérlegtételeit leltárakkal nem támasztotta alá, ezáltal beszámolói nem voltak megalapozottak.

Az ÁSZ Velence polgármesterének egy, a társaság ügyvezetőjének két javaslatot fogalmazott meg, melyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában