többszörös dédnagymama

2020.09.09. 07:10

Minden perc ajándék – A kilencvenöt éves Nagy Pálnét köszöntötték Fehérváron

Minden perc ajándék Anna dédivel – mondja unokája és családja a kilencvenöt éves Nagy Pálnéról, akit születésnapja alkalmából otthonában köszöntöttek.

S. Töttő Rita

A születésnapos Nagy Pálné Annát dédunokája, Ambrus Olivér öleli át, az unoka, Annamária pedig vigyázza mindkettőjüket

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Két gyermeke, két unokája és két dédunokája van Nagy Pálné Annának, aki vasárnap töltötte be 95. életévét Székesfehérváron, szerető családja körében.

A többszörös dédit Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte otthonában kedden. Virágcsokorral, ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg a ma is kitűnő szellemi és egészségi állapotnak örvendő hölgyet az önkormányzat képviselője.

A születésnapos Nagy Pálné Annát dédunokája, Ambrus Olivér öleli át, az unoka, Annamária pedig vigyázza mindkettőjüket
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Négy generáció él egy fedél alatt az öreghegyi családi házban, ahol visszavonultan, mégis aktívan tölti mindennapjait az ünnepelt, aki bátran letagadhatna akár 20 évet a korából. A kávét minden reggel ő készíti – árulja el Ambrusné Tóth Annamária, Anna néni egyik unokája.

Az idős hölgy pedig szívesen mesél magáról: mint kiderül, Tiszaföldváron született, 1925. szeptember 6-án. Fiatalon, tizenkét éves korában vesztette el édesanyját, s maradt édesapjával és öt testvérével magára. Majd édesapja újraházasodott, egy négygyermekes asszonyt vett el, így lett egy tízgyermekes család egyik tagja. Első férjét fiatalon elvesztette ő maga is, a tőle született lánya, Anna után második férjétől, Nagy Páltól született Tünde lánya. A Tisza cipőgyár kertészetén dolgozott aktív életében, de a teendőket ma sem kerüli el: gondoskodik a körülötte élőkről, s közben imádkozik, amikor csak ideje engedi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában