Ki gyorsabban, más ügyesebben!

2020.09.26. 07:20

Honvédelmi járőrversennyel nyitották a pákozdi programsorozatot

Közel félszáz, ifjú lányokból és fiúkból álló csapat érkezett a Mészeg-hegyre pénteken, hogy összemérje ügyességét, gyorsaságát, állóképességét.

Tihanyi Tamás

Az egyik próbatétel a Velencei-tavon: volt, aki fordítva ült be a kenuba

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Debrecentől Szolnokig, Egertől Pápáig szinte az ország minden részéről érkeztek csapatok arra a honvédelmi járőrversenyre, amely már hosszú ideje hagyományos módon nyitánya a pákozdi honvédfesztivál népszerű programsorozatának.

Az egyik próbatétel a Velencei-tavon: volt, aki fordítva ült be a kenuba
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Egyaránt mérjük a futással és a feladatok teljesítésével töltött időt, így alakul majd ki a végső sorrend – mondta a rendezők nevében Szentes László nyugállományú honvédtiszt, a székesfehérvári Honvéd Szondi György Sportegyesület vezetője röviddel az első csapat indulását követően. – Most már tizennyolcadik éve, hogy versenyünk része a pákozdi rendezvénysorozatnak, amely idén a Honvédelmi Sportszövetség által lebonyolított Honvéd kadétprogram hat országosan kiemelkedő eseményének egyike. De közöttük a legösszetettebb és a legnehezebb.

Az ország minden részéből érkeztek csapatok
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csapatok ránézésre is eltérő fizikai erőt képviseltek, s jól látszott, hogy akik már komolyabb honvédelmi képzést kaptak, könnyen boldogultak a térképpel és a körülményekkel, miközben bőven akadtak olyanok, akik éppen az ellenkező irányt választották futásuk során, vagy egészen egyszerűen fordítva ültek be a kenuba. Mégis, a legtöbben kiválóan teljesítették a kilenc állomás adta feladatokat a hét kilométeres pályán. Volt egyebek mellett kézigránátdobás, egészségügyi állomás, vízi jártasságot igénylő feladat: összességében azok jártak jól, akik ügyességüket gyorsasággal tudták ötvözni, miközben közvetlen barátai maradtak a térképolvasásnak is.

 

A pákozdi rendezvénysorozat szombaton bajtársi találkozóval folytatódik, az összejövetel nyitányaként a résztvevők megkoszorúzzák a békefenntartók emlékművét, és megemlékeznek már elhunyt bajtársaikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában