csörte a közgyűlésen a „valós tájékoztatásról”

2020.09.30. 07:30

El sem kezdődött, már vitáztak az ercsi képviselőtestületi-ülésen (Videó)

Képviselő-testületi ülést tartottak Ercsiben kedden este. A maratoni hosszúságú, 25 napirendi pont előtt szívbemarkoló és kevésbé szívbemarkoló dolgok is történtek. Az ercsi képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője, Gólics Ildikó több kérdésben is választ várt Szabó Tamás polgármestertől és Fischer Ádám alpolgármestertől, akit még a vírus első hullámában nevezett ki a városvezető.

Kecskés Zoltán

Már a napirend előtti felszólalás miatt paprikássá vált a helyzet a testületi ülésen Ercsiben

Fotó: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A Fidesz–KDNP-frakció főként azt nehezményezte, hogy még az egy hónappal ezelőtti ülésen feltett kérdéseire sem kapott választ a polgármestertől, holott erre harminc napon belül sor kellene kerüljön, illetve a jegyzőkönyveket kifogásolta, hogy azok nem megfelelő tartalommal és nem megfelelő időben születnek meg. Továbbá kifogásolta az alpolgármester által Ercsi Falanszter néven írt blogot is, hogy abban nem megfelelő valóságtartalommal tájékoztatják a lakosságot.

– A jegyzőkönyvek nem időben születnek meg és nem tükrözik teljes egészében a valóságot, hiszen a képviselők hozzászólásait nem tartalmazzák, ráadásul Fischer Ádám blogjában elhiteti a lakossággal, hogy az valós, holott számtalan helyen tévedések vannak – mondta felszólalásában ­Gólics Ildikó, aki néhány példával élt is.

– Egy több éve az önkormányzatnál lévő pályázati pénzt, körülbelül 130 millió forintot az aktuális év költségvetési bevételeként tünteti fel, pedig ez az összeg az előző év maradványában szerepel. De beszélhetnénk az ipari parkban lévő ingatlanértékesítésről, amelyből helyesen 21,25 millió forint folyt be és nem 17 millió, ahogy az az alpolgármester blogjában áll. Ezért elindítottam, összehoztam egy tárgyalást egy hangalapú szoftver telepítéséről egy vállalattal, hogy hangalapú jegyzőkönyv legyen az üléseken, ezzel is tehermentesítve az amúgy is kis létszámú apparátust, hogy ne kelljen 75 oldalas jegyzőkönyvet begépelniük hangfelvétel alapján. Részünkről az együttműködés megvan – tette hozzá a képviselő.

Már a napirend előtti felszólalás miatt paprikássá vált a helyzet a testületi ülésen Ercsiben
Fotó: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az alpolgármester erre úgy reagált, hogy a blog célja a tényszerű tájékoztatás a továbbiakban is és az, amit leírt, helyénvaló, azaz az első hat hónapban 17 millió forint folyt be ingatlaneladásból. Erre reagálva Gólics Ildikó elmondta, hogy a 17 millió az nettó, nem pedig bruttó összeg.

Szabó Tamás városvezető igyekezett véget vetni a vitának, mondván, nem azért gyűltek össze, hogy bökdössék egymást, így a blog miatt felmerülő kérdésekre érdemben nem reagált és áttért a 25 napirendi pontra.

A testületi ülés legelején pedig elbúcsúztak Balázs Fülöp Ferenc háziorvostól, aki 30 és fél év Ercsiben töltött szolgálat után 74 évesen vonul nyugdíjba és adja vissza a praxisát, valamint Czobor Imre alezredestől, aki közel 17 évig felelt a város közbiztonságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában