megszavazták

2020.09.04. 07:40

A lényeg: az idén is lesznek móri bornapok

Rendkívüli testületi ülést tartott a héten a város vezetése, melynek témája az évtizedes hagyományokkal rendelkező Móri Bornapok sorsa volt. A képviselők döntöttek több technikai kérdésben is, de a lényeg nem változott, lesznek idén is bornapok.

Palocsai Jenő

Változatlanul a bor lesz a központban

Fotó: Pesti Tamás (Fejér Megyei Hírlap archív)

Korán kezdtek a bizottságok, hogy a kilencre meghirdetett testületi ülésig végezzenek a munkával. Az elnökök, Bogyó Viktor, Arany Tamás és Horváth Lajos által vezetett bizottságok egy teljes órán keresztül tárgyalták a nagy horderejű ügyet. Ezt követően a testület összeült, és a 12 képviselőből 9 jelen volt a teremben, így határozatképes volt a grémium. Az előkészítő munka során a bizottságok tagjai mindenben meg tudtak egyezni, így az egyetlen napirendi pontot, amely az idei Móri Bornapok rendezvénysorozat lebonyolításával kapcsolatos döntéseket tartalmazta, egyhangúlag elfogadták. Ezután azt is megszavazták, hogy a vásározók által fizetett helypénzt a felére csökkentik, hogy kedvet csináljanak az árusoknak a kirakodáshoz.

Változatlanul a bor lesz a központban
Fotó: Pesti Tamás (Fejér Megyei Hírlap archív)

A döntés után Fenyves Péter polgármester kérdésünkre elmondta: – A szavazás értelmében lesz bornap, igaz, csökkentett méretben és tartalommal. A kulturális, illetve táncos-zenés események elmaradnak az 500 fős korlát miatt. Sokan javasolták, hogy tartsunk meg mindent, csak legyen 500-as limit, de ezt lehetetlenség kivitelezni. Korábban a legtöbb kulturális rendezvény az oktatási intézményekben zajlott, ám ezeket a mostani szigorú rendszabályok mellett szintén nem lehet megtartani. Csak a Wekerle Szabadidőközpont és a Lamberg-kastély maradt meg, mint lehetséges helyszín. Utóbbiban mindenképpen megtartjuk a kézművesvásárt, és pénteken a Borutca is megnyílik, délután öt órakor. Sajnos „Az év móri ezerjó bora” cím átadása is elmarad, hiszen nem volt tavasszal borverseny, amely adta volna az eredményt.

A Borutcával kapcsolatban hangsúlyozta a város vezetője, hogy amennyiben lehetséges, a vírus miatt mindenki vigyen magával saját poharat, mert bár üveg- és műanyagpohár-értékesítés lesz a helyszínen, de visszaváltó-pontokat idén nem állítanak fel.

Mint kiderült, elmarad az egyik legnagyobb látványosság, a szüreti felvonulás és a külföldi művészek, delegációk, valamint a testvér-települési küldöttségek fogadása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában