Jó helyen van a pénz mindkét szervezetnél

2020.08.18. 07:45

Rekordösszegű jótékonykodás Fehérváron

Csaknem 7 és félmillió forintos bevételt hozott a tavaly decemberi Adventi Jótékonysági Futás és a januári Székesfehérvári Jótékonysági Estély. A támogatást az önkormányzat megduplázta, így közel 15 millió forintot kapott a két kedvezményezett, a Szent Kristóf Ház és a Fehérvár Travel Alapítvány.

Korondy Tamás

Miklósa Erika adja át a jelképes ajándékot

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényt Cser-Palkovics András beszéde nyitotta, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki a kezdeményezés mellé állt, valamint hozzátette, a rendkívüli időszakban még fontosabb lett az összefogás, és ezt a képességet Székesfehérvár városa ebben a helyzetben is bizonyította.

Ribi Péter, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítója méltatta a Szent Kristóf Házban folyó munkát, majd hozzátette, néha nehéz úgy jótékonykodni, hogy az ember biztosan tudja, a felajánlott pénzt jó célra fordítják majd, ez azonban itt nem volt kérdés.

Miklósa Erika adja át a jelképes ajándékot
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Magyar László, a házigazda Szent Kristóf Ház vezetője arról beszélt, egyre több fogyatékkal élő fiatal kerül abba a helyzetbe, hogy meghalnak a szülei, számukra kell a bentlakást biztosítani. Elmondta, hogy 15 éve dolgozik aktív karitatív munkatársként, sok ideje és energiája van benne, azonban ez a tevékenység folyamatosan ajándék is, s sok jó visszajelzést és támogatást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában