Sok mindenről tárgyaltak

2020.08.16. 07:15

Nemsokára új orvos érkezik Sárbogárdra

Több intézmény sorsáról is döntés született a pénteki sárbogárdi képviselő-testületi ülésen. Több mint húsz témáról tárgyaltak!

Szanyi-Nagy Judit

Több határozatot is „felülvizsgáltak” a városházán

Fotó: gaborfeherphoto

Összesen ötvenegy határozat született Sárbogárdon a veszélyhelyzet időszakában, amelyek egy részét tegnap hatályukban fenntartották, másik részét pedig visszavonták a képviselők. A ciklus gazdasági programját is ezen a napon fogadták el – tudtuk meg Sükösd Tamás polgármestertől, aki megkeresésünkre elmondta: noha a választások után fél évvel illendő dönteni erről, a vírushelyzet idején nem szeretett volna egyedül határozni.

Az ülésen tárgyaltak a díszpolgári és az egyéb városi címek várományosairól, elfogadták a tűzoltóság beszámolóját, valamint módosították a szociális rendeletet, s rendezték a térítési díjakat, vagyis kijelentették: a gyermek- és szociális étkeztetésben nem emelik meg a fizetendő összeget.

Elhangzott: a sárszentmiklósi orvosi rendelőt egy másik helyettessel látják el, tehát úgy tűnik, az új orvos beosztottként felel majd a körzetért. Amennyiben a doktor a letelepedés mellett voksol, számára szolgálati lakást is biztosítanak.

Több határozatot is „felülvizsgáltak” a városházán

A kislóki faluházzal kapcsolatban lejegyezték: mivel a klasszikus közművelődési megállapodás megkötése manapság egyre nehezebb, így üzemeltetőként a jövőben egy helyi vállalkozó felel az épület működéséért, egy használati megállapodás keretében.

Hasonló a helyzet a Sárhatvani Közösségi Ház esetében is, ahol a város díszpolgára, Pluhár István döntött úgy, hogy befejezi a munkát – az eddigieket ezúton is köszöni neki a városvezetés. Őt pótolva hamarosan megkezdődik a helyiekkel az egyeztetés.

Az elöljáró elmondta: pályázatukat benyújtották az MLSZ Óvoda-pályaépítési programjára, melynek reményében a sárszentmiklósi óvoda udvarán – 10 százalékos önrésszel – egy kis műfüves futballpályát alakítanának ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában