Lőtér is lesz!

2020.08.14. 07:35

Honvédelmi célú sportközpont épülhet Fehérváron

Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a kormány, az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott – adta hírül Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

FMH

Lőtér is lesz a multifunkciós létesítményben Fotó: VT

A honvédelmi sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények, melyek közösségi programok, sportlövész-, küzdősport-, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására alkalmasak. Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a magyar kormány 2017-ben döntött a honvédelmi sportközpontok fejlesztéséhez szükséges feltételek biztosításáról. Simicskó István hazafi as és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos azt mondta, a haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani. Az újabb tizenegy honvédelmi sportközpont helyszínei: Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Berettyóújfalu, Pécs, Sárospatak, Makó, Szekszárd, Székesfehérvár, Kecskemét és Zalaegerszeg. A központok vagyonkezelője a Honvédelmi Sportszövetség lesz.

Lőtér is lesz a multifunkciós létesítményben Fotó: VT

Az önkormányzatoknak csak az államra átruházott telek értékével, illetve a közművesítés költségeivel kell beszállniuk a beruházásokba. A központok típustervek alapján épülnek, lesz bennük egy 138 négyzetméteres edzőterem, melyhez egy 760 négyzetméteres lőtér is tartozik. Az emeleten többek között egy hetven négyzetméteres oktatótermet is kialakítanak. A tervezés során a Makovecz Imre által meghonosított organikus építészeti stílus is érvényesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában