Marosi Antal és Ocskay Gábor véleménye

2020.08.12. 07:15

Hó végéig tart a konzultáció

„Hol vegyek részt, ha nem ezen? Mi mást lehetne tenni ebben a helyzetben? Szerintem kutyakötelessége mindenkinek, aki normálisan gondolkodik, hogy részt vegyen ezen a konzultáción.”

Majer Tamás

Ocskay Gábor azt reméli, hogy a válaszok segítséget adnak a kormánynak Fotó: FMH-archív

Marosi Antal újságíró, rádiós szerkesztő nyilatkozta a fentieket lapunknak a Nemzeti Konzultáció kapcsán. Azt kérdeztük tőle, szerinte miért fontos részt venni a konzultációban, miért fontos véleményt nyilvánítani a kormány által feltett 13 kérdésben. Mint ismert, a nyáron elindított aktuális nemzeti konzultáció fókuszában a koronavírus-járvány elleni további védekezés áll, tekintettel a lehetséges második hullámra is. A kérdőív gazdasági témákban, illetve a migrációs helyzettel kapcsolatban is kikéri a magyar állampolgárok véleményét. Tudják, a határidő hosszabbítása után augusztus 31-e az ívek feladási határideje. Postán és online is beküldhetőek a válaszok.

Marosi Antaltól megkérdeztük, hogy az emberek között – ahol és akik között megfordul – téma-e a nemzeti konzultáció.

Marosi Antal szerint mindenkinek kutyakötelessége részt vennie a konzultáción Fotó: KarcFM

– Nyilván a konzervatív oldalon igen, és én más körökben meg nem mozgok. Ilyen értelemben, hogy mondjam, „egyoldalú” vagyok – felelte.

Ocskay Gábor sportvezető is konzervatív álláspontjának adott hangot a nemzeti konzultáció kapcsán.

– Már visszaküldtem. Maximálisan egyetértek vele. Nagyon bízom benne, hogy a kérdésekre adott válaszok segítséget adnak a kormánynak ahhoz, hogy megtalálja az utat a vírus második hulláma elleni védekezésre – fogalmazott.

Ocskay Gábor azt reméli, hogy a válaszok segítséget adnak a kormánynak Fotó: FMH-archív

S hogy mit tapasztal, a társadalom tagjai hogyan vélekednek a konzultációban felvetett témákról?

– Eléggé megoszlik az emberek véleményére erről – mondta. – Én azt mondom, hogy aki egy kicsit is gondolkozik, és a jövőbe próbál nézni, biztonságban szeretne lenni, az megérti, hogy ez miért van. Sok olyan téma van benne, amivel én egyetértek, de nagyon sokan nem. Ezért is van az, hogy eléggé megosztott a társadalom: gondolok itt a migránshelyzetre. De ez legalább olyan fontos kérdés, mint a többi. Nekem legalábbis fontos, így közel a hetvenhez. Van, akinek nem, van, aki efelől másképp gondolkozik, nyitottabb, liberálisabb. Én a konzervatív dolgokat kedvelem, azt tartom a jövő szempontjából jónak. Egyáltalán nem biztos, hogy így van, ahogy én gondolom. Tisztelem a más véleményt is, de azért most jobb, hogy az az oldal van többségben, amelyikkel egyetértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában