Szeptembertől újra használhatjuk

2020.08.14. 07:25

Balatoni úti felüljáró: hosszú távú megoldások előkészítése is zajlik

Az ütemterv szerint halad a Balatoni úti felüljáró felújítása: a szeptemberi iskolakezdésre használ­hatjuk.

FMH

Fotó: NAGY NORBERT

A közlekedők számára érthető módon soha nem lehet elég gyorsan elvégezni egy felújítást, s gyakran úgy érezzük, mintha csigalassúsággal zajlana egy-egy, a város közlekedése szempontjából fontos kivitelezés. Ez lehet az érzésünk a Balatoni úti lezárt felüljáró kapcsán is, ugyanakkor, mint az önkormányzattól megtudtuk, az előzetesen meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlik a munka.

Egyelőre úgy tűnik, nincs műszaki akadálya a tervezett augusztus végi befejezésnek, így szeptemberre már ismét használhatják majd a közlekedők a Balatoni úti felüljárót. A munka célja a töltés jelenlegi állapotának megtartása, a további romlások elkerülése. A beavatkozás során az új vízelvezető rendszeren túl aszfaltburkolat is kerül az útszakaszra, így az egységes, zárt aszfaltfelülettel megakadályozható, hogy a víz a burkolatrepedéseken keresztül a töltésbe szivárogjon.

A hosszú távú beavatkozás is előkészítés alatt van: a végleges megoldás kivitelezéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő terelőútvonalak kialakítása: a Bakony utcai kikötés kiépítése az elkerülő útra, melynek tervei hatósági engedélyezési eljáráson vannak; a déli összekötő út esetében már zajlik a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására – várhatóan a következő közgyűlésen döntenek erről; valamint a Váralja sor és a Mártírok útja átkötés megépítése. A felüljárót érintő beavatkozásokat összhangba kell hozni a Veszprém–Boba vasútvonal korszerűsítésével, ezek egyeztetése szintén folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában