rendelő, sportcsarnok

2020.08.12. 07:30

A tervezett utak aszfaltozása már megtörtént Lovasberényben, jöhet a következő etap

Az útfelújítási munkálatok javában zajlanak, sőt egy részük már be is fejeződött Lovasberényben. A tervek azonban már a következő hónapokra is megvannak, tudtuk meg a polgármestertől – ennek része a sportcsarnok, az orvosi rendelő, valamint egy játszótér is.

S. Töttő Rita

A Jókai utca Lovasberényben – a munkálatok itt már befejeződtek Fotó: Pesti Tamás

Lovasberényben a nyár közepén megkezdődtek az idei évre tervezett útfelújítási munkálatok. Ezt a lakosság és az átutazó forgalom is észrevehette – ezért megkérdeztük Südi Mihály polgármestert a részletekről. A település vezetője elmondta: a kijelölt utcák útburkolatainak aszfaltozása három ütemben készülhet el:

– Első ütemben a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését követő helyreállítási munkálatok keretén belül. A kivitelezővel sikerült megállapodni arról, hogy a Bethlen Gábor és a Jókai utcában a teljes útburkolatot leaszfaltozzuk, ami már meg is történt – tudtuk meg, ahogy azt is: a két utcán kívül még a Zrínyi Miklós utcát szeretnék bevonni ebbe a projektbe.

A Jókai utca Lovasberényben – a munkálatok itt már befejeződtek Fotó: Pesti Tamás

– A második ütem költségeit a Magyar falu programban elnyert 30 millió forintból kívánjuk biztosítani. A Móricz Zsigmond utca teljes szakasza, a Kazinczy és a Radnóti Miklós utcák egyes útszakaszai kerülnek sorra. A harmadik ütem is pályázatból valósulna meg, de annak elbírálása október közepére várható, addig amíg nem nyertes a pályázat, nem érdemes a részletekről beszélni. Az év első fele a koronavírusról szólt, ami igencsak megnehezítette a terveink megvalósítását, de erre az időszakra kifogásként nem hivatkozunk. A sportcsarnok és az orvosi rendelő energetikai felújítása várhatóan szeptember elejére elkészül. Szeretnénk még idén játszóteret építeni, amire szintén pályáztunk – sorolta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában