Országszerte indul a rendrakás

2020.08.27. 07:20

Tisztítsuk meg az országot! – A kormány új ökoprogramjának Ráckeresztúr az egyik helyszíne

Az M6-os autópálya 34-es kilométerszelvényénél lévő földútnál tartotta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a „Tisztítsuk meg az országot!” akcióterv sajtótájékoztatóját a klíma- és természetvédelmi akcióterv keretein belül.

Korondy Tamás

A sajtótájékoztatót is illegális hulladéklerakó szomszédságában tartották Fotó: PT / FMH

Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta, a kormány júliusban döntött arról, hogy megkezdi az illegális hulladéklerakók felszámolását. – A „Tisztítsuk meg az országot!” programban közreműködőként a kormány által kijelölt szervezetek vesznek részt: a Magyar Közút Zrt., a MÁV Zrt., az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a települési önkormányzatok, valamint az állami erdészeti társaságok és nemzeti parkok igazgatóságai. A tesztüzemek lebonyolítása 2020 szeptember végéig tart: ezek után az eredményeket kiértékeljük, majd a tapasztalok levonása után a projekt végrehajtása az ősz folyamán fog megkezdődni. Az önkormányzatok pályázatok útján kerülhetnek a programba.

A sajtótájékoztatót is illegális hulladéklerakó szomszédságában tartották Fotó: PT / FMH

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a kápolnásnyéki mérnökségnek várhatóan egynapos munkájába telik elvinni azt a 150 köbméter szemetet, amelyet illegálisan helyeztek el a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában