veszélyhelyzeti döntésekről

2020.07.08. 07:45

Rendkívüli közgyűlést tartanak Ercsiben: vita biztosan lesz

A veszélyhelyzet szülte polgármesteri jogkörrel élve – a Fidesz-KDNP frakció vezetője, Gólics Ildikó szerint – több vitatható döntés és határozat is született a városban. Ezért rendkívüli, nyílt ülést kezdeményezett képviselőtársaival együtt, ám sem az időpont, sem a napirendi pontok nem fedik az előterjesztésüket.

Kecskés Zoltán

Szabó Tamás szerint újabb hitel felvétele sem zárható ki Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

– Szabó Tamás polgármester felé a július 15. és 30. közötti időintervallumot indítványoztuk, hogy a szabadságolások miatt mindenki kellőképpen fel tudjon készülni az összejövetelre. Ehelyett egyeztetés nélkül kaptunk egy meghívót még hétvége előtt, hogy július 8-ára hívja össze a vezető a testületet, ráadásul a tervezett ügyek csak nyomokban tartalmazzák az általunk javasoltakat.

A képviselő kiemelte, három napirendi pontot szántak a veszélyhelyzetben hozott intézkedésekre, illetve a tevékenységről szóló beszámolókra és azok felülvizsgálatára, ehelyett csak egy pont van a tervezetben, amely csak részben fedi az általuk kérteket, mivel az már csak a polgármesteri tájékoztató elfogadásáról, a szavazásról szól.

– Mivel a veszélyhelyzet ideje alatt a megszületett határozatokkal kapcsolatban semmiféle előzetes egyeztetés, előterjesztés vagy hatásvizsgálat nem történt, szerettünk volna utánajárni, hogy a döntések közül mit mi indokolt. Ennek okán indítványunkban kértünk polgármesteri beszámolót a veszélyhelyzetben hozott határozatokról, rendeletmódosításokról, és külön pontként, a polgármesteri hatáskörben hozott polgármesteri döntések felülvizsgálatát is szerettük volna megtenni, szükség esetén utólagos jóváhagyással vagy hatályon kívül helyezéssel. Ezen felül alpolgármesteri tájékoztatót is kívántunk meghallgatni a megválasztása óta elvégzett feladatokról. Láthatóan a kéréseink sajnos nem értek el teljes mértékben a címzetthez. Meglátjuk, mit tartogat a szerda délután 17 óra a hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában