Erzsébet-tábor

2020.07.25. 09:30

Langalló indiánoknak, az úrhidai tájházból

A battyáni iskola Erzsébet-táborának negyedik (utolsó előtti) turnusának 26 kisdiákja pénteken az úrhidai tájházban tájolt. A hagyományőrzésre fókuszáltak, és a helyi szépkorúak hetedhét határban is ismert langallójából lakmároztak.

V. Varga József

Langalló, szabadtéri kemencéből! Fotó: Nagy Norbert

Az indián tábort Balajthy Viola és Molnárné Méhész Szilvia tanítónő vezette, önkéntesként Major Dorina segédkezett. Készült a héten indián sátor és ékszer, íjászkodtak, az állatsimogatóban őzikékkel is találkoztak.

 

Langalló, szabadtéri kemencéből! Fotó: Nagy Norbert

A fehérvári standra kisvonattal utaztak, Úrhidára meg kerékpárral. Gyáni Zsiga jól befűtötte a kemencét, a kenyérlángos elkészítésében Kubikné Edit, Némethné Saci, Almásiné Gabi és Gyániné Olga serénykedett.

A falut és a tájházat Polyák István, a nyugdíjas-egyesület elnöke mutatta be a lurkóknak. A gyerekek a „fönti” szabadidőparkból érkeztek az ebédre, Kata, Benett és a többiek mosolyogva majszolták a fokhagymás, tejfölös finomságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában