Hamarosan lejár az első egy év

2020.07.23. 07:40

Ébner-ház: új bérlő, vagy marad a régi?

Hamarosan lejár az első egy év, amelyre az önkormányzat bérbe adta az újonnan épült és tavaly tavasszal felavatott Ébner-házat. A pályázat részleteit a jövő héten esedékes testületi ülést követően hozzák nyilvánosságra.

Borsányi Bea

Régi álom valósult meg az átadóval

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

Turisztikai fogadóközpont, kerékpárkölcsönző, kávézó, megvásárolható helyi termékek; olyan – a kávézót leszámítva – új szolgáltatások, melyek tavaly nyár óta érhetők el a kisvárosban, és amelyekkel kapcsolatban Illés Szabolcs polgármester akkor úgy fogalmazott: történelmi pillanat ez a település életében.

A hely és a szolgáltatások természetesen főként a Csákvárra látogató vendégek és turisták számára jelentenek segítséget. A májusi átadást követően az önkormányzat egy évre adta bérbe az épületet, amelyet a velencei fürdőt és szállodát is működtető cég kapott meg.

Most, hogy szeptember 15-ével lejár az egyéves bérleti szerződés, szerettük volna megkérdezni a cég ügyvezetőjét az elsődleges tapasztalatokról, illetve arról, hogy pályáznak-e az Ébner-ház további működtetésére, ám Kálmán Péter ügyvezető nem kívánt erről beszélni. Illés Szabolcsnak ugyanakkor nem jelezték, hogy a jövőben visszalépnének.

Régi álom valósult meg az átadóval
Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A pályázat részleteit jövő héten, július 29-én hozzák nyilvánosságra, tehát attól a naptól kezdve lehet azt beadni. A határidő augusztus 10. lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában