Koronavírus Fejérben

2020.07.18. 07:30

A bizonytalanság miatt több képviselő lemondana a csókakői várjátékokról

Huszonegy éve indult útjára a csókakői várjátékok elnevezésű, háromnapos rendezvény, amelyet minden évben szeptember első hétvégéjén tartottak, vagyis már év elején fixen bekerülhetett a határidőnaplóba a program. Idén azonban lehet, hogy ezt is törölni kell.

Borsányi Bea

A csókakői várjátékok eddig még soha nem maradtak el Fotó: NZP (archív)

Fotó: NZP

– Többször összeültünk a képviselő-testülettel, hogy átbeszéljük a helyzetet, illetve azt, meddig várhatunk még a rendezéssel. Eddig ugyanis a tavaszi járványhelyzet, aztán meg az 500 fő feletti rendezvények megtarthatósága körül kialakult bizonytalanság miatt nem történt semmi. Az biztos, hogy egyelőre augusztus 15-ig nem lehet beadni semmit a nagyobb rendezvényekkel kapcsolatban. A Szent Donát-napi búcsúval nem lesz gond, de a több ezer embert vonzó várnapok ennél jóval nagyobb rendezvény. Ezért sajnos még mindig nem tudok egyértelmű igennel vagy nemmel felelni arra a kérdésre: lesznek-e idén csókakői várjátékok – mondta el érdeklődésünkre lapunknak Fűrész György polgármester.

A csókakői várjátékok eddig még soha nem maradtak el
Fotó: NZP (archív)

Pedig egy-két napon belül mindenképpen dönteni kell, mert vészesen közeledik a rendezvény ideje. Az biztos, hogy a pénteki napra tervezett P. Mobil-koncertet már meg kellett volna hirdetni. A reklámra, a jegyvásárlásra több mint egy hónapot kellene hagyni. A csókakői képviselők egy része ezért úgy gondolja, hogy a várjátékokat az idén „el kell engedni”, kockázatos vállalkozás több millió forintot belefektetni úgy, hogy nem tudni biztosan, mi várható szeptemberben.

A várjátékok eddig sosem maradtak el. Tavaly tartották a huszonegyediket, de hogy 2020-ban lesz-e huszonkettedik, egyelőre tehát nem tudni. Fűrész szerint a héten pontot kell tenni az ügy végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában