Siker: megállapodott az önkormányzat, a beruházó és a kivitelező

2020.06.20. 07:30

Zöld utat kap a pusztaszabolcsi vasúti átjáró

Már többször beszámoltunk arról, hogy a pusztaszabolcsi vasúti átjáró átépítésével kapcsolatban több probléma is felvetődött, de úgy néz ki, a szereplők álláspontjai közeledtek, s a beruházás várhatóan a nyarat követően megkezdődhet.

FMH

A nyár végével megkezdődhet a munka

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A pusztaszabolcsi önkormányzat bár korábban elfogadta a vasúti átjáró beruházási tervezetét, az önkormányzati választás után felálló új kurzus vitatta azt. Legutóbb autóbuszokkal demonstrálták, hogy a tervezett kivitelezést követően valószínűleg nem tudnak a kereszteződésben és az utána levő kanyarban a nagy tengelytávú gépjárművek közlekedni. Bár a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a buszos szemléltetésig vitatta az önkormányzat állítását, mégis nyitott volt a kompromisszum megkötésére.

Információink szerint a kivitelezést végző Mészáros és Mészáros Kft. módosította a korábbi tervezetet, és a Sport utca irányában egy jelentősebb ívkorrekciót valósít meg. Bár ez jelentősen növeli a kivitelező költségeit, a település közlekedésének mihamarabbi biztosítása érdekében a kivitelező ezt felvállalta. Ezzel a technikai módosítással már az önkormányzat is elégedett; megkezdődhetnek a munkálatok.

A nyár végével megkezdődhet a munka
Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A NIF kérdéseinkre válaszolva közölte, az ívkorrekció mellett az útátjárót K szegély kialakításával szélesítik. A biztonságosabb és kisebb beavatkozással járó megoldás érdekében az utat kis mértékben kiszélesítik, segítve ezzel a tehergépjárművek, valamint a buszok csomóponton való áthaladását – közölte a NIF.

A megállapodást követően várhatóan nyár végére elkészülnek a részlettervek, és azután megkezdődhet az átépítés. A NIF a hírlap kérdésére ezt a választ adta: Az Ercsi-elágazás–Pusztaszabolcs vasútvonal beruházás keretében az Akácfa utcai útátjáró átépítésével párhuzamosan több helyen zajlik útépítés, amelyeknek összehangolása szükséges, annak érdekében, hogy a közúti közlekedést a lehető legkevésbé zavarják. Mint megtudtuk a NIF munkatársaitól, a pusztaszabolcsi vasútállomás vágányképe megváltozott, ezért a vasút három vágánnyal keresztezi a közutat a korábbi hat helyett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában