önmagában is győzelem

2020.06.12. 07:05

Tizennégy Fejér megyei jutott be az országos matekverseny döntőjébe

Digitális oktatás ide vagy oda, megtartották az országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntőjét. A megmérettetésre 56 ezren jelentkeztek, ebből 570 bejutott a fináléba, köztük 14 Fejér megyei.

Palocsai Jenő

Elszánt tekintetek és magabiztos mosolyok – így kezdtek neki a kis matekzsenik a fordulónak Fotó: Pesti Tamás / FMH

A vírusjárvány miatt úgy tűnt, hiába volt a sok munka és tanulás, elmarad a verseny döntője, amire annyian készültek országszerte.

Lángfalvy Péterné igazgató kérdésünkre elmondta, a gyermekek a digitális oktatás keretében folyamatosan készültek a versenyre és mióta visszaállt az ügyeleti rendszerben történő tanítás, személyesen is jelen voltak a nagydöntőre készülő diákok. Országosan 56 ezer gyermek indult a felmenő rendszerű versenyen, ebből csak Fejérből 1400 diák. A fordulók után kialakult a csapat, és ebben a megyében valamennyi döntős a Hétvezér Általános Iskolában oldhatta meg a feladatokat. Természetesen ugyanazokat, melyeket az összes megyében egy időben osztottak ki a tanárok és töltöttek ki a gyerekek.

Elszánt tekintetek és magabiztos mosolyok – így kezdtek neki a kis matekzsenik a fordulónak Fotó: Pesti Tamás / FMH

A viadalnak otthont adó intézményben kiemelten fontos és intenzív a matematikaoktatás, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 14 megyei döntősből négy éppen a Hétvezér nebulója. Az iskola okkal büszke igazgatója elmondta, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt évről évre a kecskeméti MATEGYE, azaz a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány rendezi, a feladatlapok nagy szigorúság mellett jutnak ki az összes megyei helyszínre és a kitöltést követően egy futár gyűjti össze valamennyit, hogy az alapítvány székhelyén, Kecskeméten kiértékelhessék a válaszokat. A MATEGYE honlapján pénteken 17 órától élőben mutatják majd a döntő eredményhirdetését, de bármi legyen is a végső névsor, az elmondható, hogy 56 ezer induló közül bejutni egy országos döntőbe, az önmagában is győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában