Péter atya forgóhintán pörgette az aprónépet

2020.06.08. 07:15

Játszóteret és szabadidőparkot avattak Kislángon

Az önkormányzat a kültéri játszótéri és fitneszelemek, valamint a szabadidős eszközök beszerzésére és telepítésére 10 millió forint pályázati támogatást nyert, melyhez 5 millió forintot tettek hozzá önerőként.

V. Varga József

Pörög, forog, tekeredik – nem búgócsiga és nem is rétes; ezek bizony az új játékelemek a kislángi játszótéren! Fotó: Pesti Tamás / FMH

GPS-koordináták szóba sem kerülnek, amikor a faluvezetőtől érdeklődöm. Tudod, hol lesz az átadás – szögezi le –, az iskola és a művelődési ház mögött. Annak idején itt, az önkormányzati tercián számos hagyományőrző aratónapot is tartottak, a munka végeztével a bátrabbak még a tarlófutástól sem riadtak vissza. Most takaros játszópark uralja a területet a műfüves focipálya folytatásaként, a kerítésen túl további fejlesztési lehetőségekkel kecsegtetve.

Pörög, forog, tekeredik – nem búgócsiga és nem is rétes; ezek bizony az új játékelemek a kislángi
játszótéren! Fotó: Pesti Tamás / FMH

Régi álom Kislángon a játszótér és a szabadidőpark – mondja avatóbeszédében Rumpler Tibor polgármester. Bemutatja az egyes eszközöket, kitér azok használatára (a játszóteret 14 éven aluli lurkók használhatják), és természetesen a köszönő szavakkal sem fukarkodik. A nemzeti színű szalag átvágásánál Berta Edina jegyző segédkezik, majd mindenkit meginvitálnak: nézzünk körül, tessék csak, tessék! A gyerekeket nem kell kétszer biztatni, már elsőre nekilódulnak, és vidáman, önfeledten birtokba veszik a megannyi nagyszerű alkalmatosságot. Van itt mókuskerék, bölcsőhinta, libikóka, homokozó, madárfészek hinta, rugós játék és forgóhinta, valamint minden játszóházak netovábbjaként a csúszdaház mászókával, illetve a háromtornyos kalandvár.

 

Kallós Péter atya a forgóhintán pörgeti az aprónépet; a szabadtéri pingpongasztalnál két hölgy meccsel; Maternné Ica megsúgja, férjével, Imrével nemsokára aranylakodalmat ülnek; a gyerkőcök és szüleik a fitneszeszközöket is hamar kipróbálják. Elliptikus tréner, evezőpad, lábtoló és légbenjáró – ízlelgetjük az elnevezéseket. Majd utána Hegyiné László Éva alpolgármester meghívásának eleget téve a tízóraiként felszolgált válogatott pizzaszeleteket hűvös frissítőkkel leöblítve töltődik fel újra mindenki energiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában