adományozás

2020.06.12. 07:15

Felhalmozott élelmiszereket gyűjtenek

Lehetséges, hogy a járvány miatt többen annyi tartós élelmiszert halmoztak fel, amennyire mégsem volt szükség. A felesleg felajánlható.

Bokros Judit

A Nébih és az Élelmiszerbank közösen buzdítja adományozásra azokat, akik a kelleténél több élelmiszert vásároltak otthonra. Ezek között ugyanis lehetnek olyanok, amelyeknek hamarosan lejár a szavatossági idejük, s biztosra vehető, hogy addig nem fogynak el. Jó lesz tehát átnézni a készleteket, és ha valamit tudunk nélkülözni, akkor azt ajánljuk föl. Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület a Családokért és a SZETA (Szegényeket Támogató Alapítvány) bonyolítja a gyűjtést. A SZÉNA közleménye szerint június 16-ig adhatók le náluk a tartós élelmiszerek a Bőrgyár utca 2. szám alatt, hétköznapokon 8–12 óráig. Az akció során csak olyan élelmiszert fogadnak el, amelyet kereskedelemben vásároltak, eredeti és sértetlen csomagolású, tartós vagy minőségmegőrzési idővel rendelkezik, a minőségmegőrzés idejéből még legalább egy hét maradt, nem fagyasztott és nem hűtést igénylő élelmiszer, van rajta magyar nyelvű felirat, szennyeződés viszont nincs. Az összegyűjtött élelmiszereket rászoruló családokhoz juttatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában