Június végén

2020.06.24. 07:20

Fejlődik a fehérvári vasútállomás: indulhat a gyalogos-felüljáró építésének második üteme

A beruházó Nemzeti Infra­struktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízá­sából a Híd Tám Kft. kivite­lezésében valósul meg a vasútállomás gyalogos-felül­járó-­építésének második üteme.

Korondy Tamás

Székesfehérvár, 2019. december 28. Nohab, azaz M61-es sorozatú (balról) és Púpos, azaz M40-es sorozatú dízelmozdonyok által vontatott különvonatok indulnak Kelenföld vasútállomásról a MÁV Nosztalgia Kft által szervezett, Fogathajtás: Csata elnevezésû rendezvényen 2019. december 28-án. Ezen a napon két élményvonatos utazást szerveztek a fõvárosból Tapolcára; az egyik szerelvény a Balaton északi, a másik a déli partján haladva érkezett meg a célállomásra. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményben adott tájékoztatást arról, hogy megkezdődnek a Budapest–Nagykanizsa vasútvonal 668+87 64 hm szelvényében a székesfehérvári vasútállomás területén a gyalogos-felüljáró második ütemének kivitelezési munkálatai.

A gyalogos-felüljáró második ütemének előkészítő munkái áprilisban indultak el.

A hídépítési munkák várhatóan június végén a cölöpözési munkákkal kezdődnek, és 2021 szeptemberében a világítótestek felszerelésével érnek véget. A gyalogos-felüljáró építési munkáinak keretében a vasúti pálya építési munkáira is sor kerül, amely azonban a MÁV menetrendjében nem okoz változásokat.

A második ütemben elkészülő felüljáró két részből áll: egy 73,12 méter hosszú, többtámaszú, folytatólagos vasbeton szerkezetből és egy 76,76 méter hosszú acélszerkezetből, amely hídtolásos technológiá­val kerül a végleges helyére.

A megkezdett munkálatok várhatóan 2021 április közepéig tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában