honvédek útján járva

2020.06.16. 07:10

Fehérvári hagyományőrző tábor eleveníti fel a múltat

Ingyenes tábor várja a gyermekeket július végén a megyeszékhelyen.

Palocsai Jenő

Katonaságról és történetéről tanulhat a fiatalság

Fotó: FFMH-archív / Fehér Gábor

Székesfehérvár katonaváros címmel szervezte meg a katonaságról és annak történelmi szerepéről, eszközeiről szóló tábort a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Tagozata. Második alkalommal várja a civil szervezet a gyerekeket, akik a koronázóváros 1100 éves történetével ismerkedhetnek meg.

Kizárólag általános iskolásokat várnak ebbe a napközis táborba, és nemcsak a részvétel és az étkeztetés ingyenes, hanem azok a kirándulások is, melyek során a Dinnyési Várparkba és Isztimérre is eljuthat az a húsz fő, akinek jelentkezését érkezési sorrendben fogadják.

Katonaságról és történetéről tanulhat a fiatalság
Fotó: FFMH-archív / Fehér Gábor

Akik ide bejutnak, azok bepillantást nyerhetnek különböző történelmi korok hadtörténeti ismereteibe, megnézhetik Fehérvár épített történelmi emlékeit és találkozhatnak elhivatott, hadifelszereléseket gyűjtőkkel és katonai hagyományőrzőkkel.

A táborban a foglalkozásokat már bizonyított, képzett történészek vezetik, nyugállományú honvédtisztek felügyelete és irányítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában