polgármester jelenti

2020.06.22. 17:19

Eseményekben és programokban bővelkedő hét vár ránk Fehérváron

Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be az előttünk álló hét legfontosabb, Székesfehérvárt érintő híreiről.

feol.hu

Cser-Palkovics: „Igény volt az óriáskerékre” Fotó: NN

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bejegyzésből olyan fontos információk is kiderülnek, minthogy megrendezésre kerül a Fehérvári Lecsófőző Vigasság:

  • A rendkívüli jogrend utáni első közgyűlését kedden tartja a fehérvári képviselőtestület. Ennek kezdetén a veszélyhelyzetet lezáró döntések kerülnek napirendre, kiemelten a szakmai beszámoló a járványhelyzet fehérvári kezeléséről és a védekezésről.
  • Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni út felüljáró-szakaszán. A több mint 70 évvel ezelőtt épült felüljáróról az elmúlt hónapokban két állapotfelmérés is készült. A vizsgálatok megállapították, hogy a töltés állékonysága nem felel meg a megnövekedett forgalom okozta hatásoknak, a leszivárgó csapadékvíz folyamatosan rongálja az útalapot. A közbeszerzési eljárást elindították, a keddi rendkívüli közgyűlésen döntenek a kivitelező kiválasztásában. A szeptemberi iskolakezdésre szeretnék, ha befejeződnének a munkálatok. Forgalomkorlátozásra, teljes útzárra is számítani kell, mindenki türelmét kéri a városvezetés.
  • Öt óvodában újul meg a közös játszóudvar: a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, az Árpád Úti Óvodában, a Ligetsori Óvodában, a Napsugár Óvodában és a Szivárvány Óvodában. A több mint 185 millió forintos beruházás TOP-projekt keretében valósul meg, szolgálva a fehérvári kisgyermekeket.
  • Július 1-jétől ismét visszaáll a fizetőparkolás rendszere Székesfehérváron is. A korábbiakhoz hasonlóan, NFC-kártyával napi egy óra időtartamra továbbra is ingyenes a parkolás a II. zónában. Az egészségügyi dolgozók számára biztosított ingyenesség is július 1-jéig tart a közösségi közlekedésben.
  • Augusztus 15-ig minden szombaton zajlik majd a kultúrpiknik városunkban.
  • A Járási Hivatal tájékoztatása szerint a 2020.06.13. és a 2020.06.19. közötti időszakban a székesfehérvári állandó lakhellyel rendelkező új álláskeresők száma: 76 fő, a székesfehérvári tartózkodási címmel rendelkező új álláskeresők száma: 5 fő.
  • December 15-ig automatikusan meghosszabbodik Magyarország területén a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejáró okmányok érvényessége. Egy most megjelent kormányrendelet szabályozza ezt.
  • A székesfehérvári Területi Vérellátó június 22-e és július 3-a között 9 alkalommal szervez véradást a Seregélyesi út 3. szám alatt. Folyamatosan várják a véradók jelentkezését, aki teheti, kérem segítsen a bajban lévőknek azzal, hogy vért ad.
  • Június 23-án, kedden újra kinyitnak a Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtárai is. A Központi könyvtár már múlt hét óta várja az olvasókat, akiknek a nyári időszakban is csak két-két hétre kell nélkülözniük a tagkönyvtárak szolgáltatásait.
  • Mától megnyitott a Barátság mozi. A három hónapos kényszerpihenő után folyamatosak lesznek a vetítések a város művészmozijában és nyáron több helyszínen kertmozit is terveznek.
  • A Fehérvári Lecsófőző Vigasságra június 29-étől a cégek, július 10-től pedig a magánszemélyek, közösségek részvételével szerveződő csapatok számára is megindul a regisztráció az őszi gasztroprogramra.
  • Holnap játssza utolsó hazai Vidi-meccsét Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC csapatkapitánya, Székesfehérvár tiszteletbeli polgára, aki a szezon végén visszavonul a profi sporttól, és Vinícius Paulo, aki pedig kilenc esztendő után távozik a csapattól, és aki 2017-ben a fehérvári Városházán tette le a magyar állampolgársági esküt.
  • A teljes bejegyzés itt olvasható:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában