Pozitív tapasztalatok

2020.06.10. 07:30

Beváltotta a reményeket a változtatás Fehérvárcsurgón

A település önkormányzata kénytelen volt megszüntetni a külterületi hulladékpontokat, mert szinte hulladékturizmus indult a falu irányába. A változás sikert hozott, és a folyamat javában tart.

Palocsai Jenő

A régi, útszéli szemétgyűjtők mára eltűntek Fotó: FMH-archív (NN)

Fotó: NAGY NORBERT

Temesvári Krisztián és az általa vezetett képviselő-testület a hulladékpontok helyett rendbe tette a külterületi utakat, hogy azokon a hulladékgazdálkodási cég autói könnyedén megközelíthessék az ingatlanokat.

A régi, útszéli szemétgyűjtők mára eltűntek Fotó: FMH-archív (NN)

A polgármester elmondta: – Mint minden változásnak, ennek is vannak nehézségei, de meglepően jól működik az új rendszer. Megértették az emberek, hogy a változtatással egy tisztább, élhetőbb települést szeretnénk megteremteni. A változásról szóló értesítést több mint 200 ingatlantulajdonos kapta meg, és már az elmúlt két hétben harminchárom új előfizetőt jelentett a szolgáltató Depónia Nonprofit Kft. Ajánlom mindenkinek, hogy tartsa tiszteletben az új helyzetet. Azzal, ha valaki illegálisan helyez el szemetet, bosszúságot okoz az ott lakóknak, problémát az önkormányzatnak, és gyógyíthatatlan sebet a természetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában