hétösszegző

2020.06.22. 11:35

A bolti idősáv eltörlése és a fehérvári szatír – Ezt olvastátok múlt héten

Június idusára a koronavírus már lecsillapodott olyannyira, hogy heti híreinket nem ez a téma teszi ki csupán.

feol.hu

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Az elmúlt hét balesetek szempontjából sem múlt el eseménytelenül, a viharok okozta károk következtében egy idős férfit elsodort a villámárvíz, vagy a feleségére kalapáccsal támadó 75 éves férfi esete. Sajnos halálos kimenetelű esetekről is tudósítottunk, mint a hangár tetejéről lezuhant 15 éves fiú, vagy a fehérvári közlekedési balesetben elhunyt motoros ügye.

1.A fehérvári szatír

A hét közepén került fel egy videó a közösségi média felületére, melyen egy ordító férfi látható, aki provokálja az embereket Székesfehérvár belvárosában a hétvégén. A férfi egy ponton kihámozza magát ruháiból és egy szál sportcipőben hergeli a közönségét. A rendőrség természetesen azonnal nyomozást indított, és el is kapták a férfit, akit garázdaság miatt kihallgattak.

2. Eltörölték a bolti idősávot

Nagy fellélegzés volt talán az egész ország számára a bolti idősávok megszüntetése, hiszen ez azt is jelezte, hogy már nincs akkora veszély, hogy a különböző életkorú vásárlók egy helyen lehetnek egyszerre.

Fotó: Shutterstock

3. Figyelmeztetést és egészségügyi bírságot kapott a Fejér megyei Szent György kórház

A közlemény szerint az NNK a koronavírus-fertőzött betegek egészségügyi ellátásával összefüggésben helyben is kialakult járvány kivizsgálásánál megállapította, hogy a kórház az adatszolgáltatási kötelezettségének késedelmes teljesítésén túl megsértette az infekciókontrollra vonatkozó előírást is.

4. Dinoszauruszok pihennek a Velencei-tó partján

Különös lényekkel találkozhatnak azok az olvasóink, akik Agárdon csobbannának egyet a Velencei-tóban, a szabadstrand közelében ugyanis finoman szólva sem hétköznapi nyaralókkal lehet összefutni.

5. A fehérvári Rónai János büszkesége egy égkék Porsche 356C (videó)

Rónai János szerint az egyik legismertebb figura, aki a kocsihoz köthető, James Dean autóversenyző, filmszínész volt, aki fiatal korában tragikus balesetben hunyt el… egy Porsche-ban. Cikkünkben videón és képeken a kis égszínkék autó!

6. Szabálytalan fotelszállítót kapcsoltak le a rendőrök Fehérváron

A 34 éves velencei férfi az autó tetején több fotelt szállított, melyeket nem rögzített megfelelően, valamint az áru a járművezetőt a szabad kilátásban akadályozta, ezáltal a vezető a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

7. Négyéves kisfiú mászott ki a tetőn Hantoson

Kétségbeesett nagymama kérte csütörtök délután a tűzoltók segítségét Hantoson. A négyéves unokája felmászott a családi házuk tetőszerkezetére. A kisfiú az egyszintes épület sátortetejének csúcsán üldögélve várta meg a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat, akik a nem mindennapi felfedezőút végállomását látva tüstént cselekedtek.

Fotó: Sárbogárd HTP

8. Egyre több katalizátort lopnak Fejér megyében

Tíz perc alatt hangtalanul levágják az autóról, és már viszik is – mondja a szakember, aki megerősítette lapunk érdeklődésére: a katalizátorokat ismét „előszeretettel” lopják az autókról, Székesfehérváron is. A katalizátort nemesfémtartalma teszi olyan vonzóvá a tolvajok körében. Merthogy maga az eszköz a kipufogórendszerben található, és a gáz tisztítására alkalmas. Segítségével lehet elérni olyan hatásfokot, amely megfelel a környezetvédelmi normáknak. Ebben a folyamatban van fontos szerepe a platinának. A benzines, dízelüzemű és hibrid autókban is megtalálható ez az alkatrész, egyedül az elektromos meghajtásúakban nincs rá szükség.

9. Felismerik a megyei templomokat?

Kilencedik cikkünk egy könnyed hangulatú kvíz volt, melyben arra voltunk kíváncsiak, mennyire ismerik Olvasóink Fejér megyei templomait.

10. Autólopás, zsarolás és halálos fenyegetés áldozata lett egy móri lakos

Telefonadás-vétellel induló idegenekből segítőkész üzletfelek lettek, akik más ügyeket is el tudnak intézni, meséli a móri lakos, akit aztán magukat rendőrnek kiadó emberek szabadítottak meg egy autótól és egy nagyobb összegtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában