a polgármester pontosítást kért

2020.05.24. 07:20

Újabb hullámokat vet a szelektív szemét Úrhidán

A Hírlap csütörtöki lapszámában megjelent Fejlesztés: szelektív kukák a lakosságnak című cikkünk kapcsán a polgárdi székhelyű Vertikál Zrt., illetve az úrhidai polgármester is pontosítást kért.

V. Varga József

Évente 15-20 százalékkal nő a lakossági szelektív szemétgyűjtés, ezért a gyűjtők számát megduplázzák Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Archív / FMH

A közszolgáltató az alábbiakról értesítette szerkesztőségünket: „Úrhida Község Önkormányzatának polgármesterétől valóban érkezett megkeresés társaságunkhoz, csak nem az ügyfélszolgálat e-mail címére, ezért elkerülte figyelmünket, amiért elnézést kérünk. A polgármester úrral felvesszük a kapcsolatot, és a témával kapcsolatban hivatalos levélben tájékoztatjuk.”

Bognár József, Úrhida polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Vertikál munkatársával már december óta egyeztet az idei évre szólóan a szolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlantulajdonosoknak alanyi jogon, ingyenesen járó 8 darab zöld hulladékos zsák kiosztásával kapcsolatosan. Mivel tavaly sem működött már megfelelően a zsákok kiosztása, ezért felajánlotta a szolgáltatónak, hogy önkormányzatuk a polgárdi ügyfélszolgálaton átveszi azokat, és a lakosság körében szétosztja.

– A szolgáltató sajnos a mai napig elzárkózik az önkormányzat kezdeményezésétől, s elvárja, hogy az ingatlantulajdonosok 50 kilométert utazzanak a jogszabály szerint ingyenesen biztosítandó zöld hulladékos zsákokért – folytatta a faluvezető. – A cikkben is olvasható a szolgáltató tájékoztatása, hogy a veszélyhelyzet miatt korlátozott keretek között a polgárdi ügyfélszolgálaton várják ügyfeleiket. Sajnálatos, hogy még a fennálló helyzet sem teszi indokolttá a zsákok átadását az önkormányzat számára. A lakosságnak ezért felajánlottam, hogy aki hivatalos meghatalmazással felhatalmaz, azok számára Polgárdiból magánemberként elhozom a zsákokat.

– Tóth Sándor panaszosnak igazat kell adnom, és annak ismeretében, hogy a szomszédos Székesfehérváron a szolgáltató az éves nyolc matricát már az év elején eljuttatta a lakosság számára, a Vertikál hozzáállása igencsak megkérdőjelezhető – tette hozzá Bognár József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában