Koronavírus Fejérben

2020.05.07. 14:00

Nagyrészt kinyitották már a megyében a szabadtéri sportpályákat, erőnléti parkokat

A korlátozások lazításáról szóló, május 4. után érvényes friss szabályok alapján a kültéri kondiparkokban sok helyen már edzhetünk, de az uszodák megnyitására még várnunk kell.

Kecskés Zoltán

Az iváncsai tanuszoda nyitását sokan várják már, ám a megye összes uszodájához hasonlóan ez a komplexum is zárva tart még egy ideig. A szabadtéri kondicionáló parkok, eszközök azonban már a megye legtöbb településén használhatóak Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

A mozgásra szükség van

– A mozgás ezekben a nehéz időkben még jelentősebbé válik, fontos, hogy az emberek a felgyülemlett feszültséget, stresszt valamilyen módon levezessék – vallja a sárbogárdi városvezető, Sükösd Tamás. Ő nem hisz abban, hogy a kültéri mozgás jelenleg korlátozásra szorulna, így ameddig ez felelősségteljesen működik, és a járványhelyzet nem indokolja, nem szeretne beavatkozni. Valamennyi kültéri sporttevékenységre alkalmas teret a lakosság rendelkezésére bocsátotta. Használható a kondipark, a skatepálya, valamint a műfüves focipálya is. Sőt, a kosárlabdázók már tervezik a kültéri edzéseket, a kézisek szintén fontolóra vették a közös felkészülést. Az Egyed Mihály Tanuszoda újraindulásáról azonban még egyelőre nem tudni.

Fő az óvatosság

Az enyhítés nem ad felmentést a felelősségteljes viselkedés alól – nyilatkozta lapunknak Bálint Istvánné, Bicske polgármestere. Arra kér mindenkit, továbbra is fegyelmezetten tartsák be a szabályokat, mivel a vírus továbbra is jelen van. – Igyekszünk biztosítani a kimozdulás lehetőségét, ezért megnyitottuk a parkokat és a játszótereket, ahol a közterület-felügyelők ellenőrzik a maszkviselés betartását. A kondipark jelenleg nem használható, mert elkezdődött a Bicske Szíve Park beruházás, melynek kertében egykilométeres futópálya, járda, kishíd kínál majd több szabadtéri szórakozást a lakóknak. Az uszoda a tervek szerint május 15-ig biztosan nem nyit ki. Egyelőre várakozó állásponton vagyunk. A következő napok megadják a válaszokat az enyhítéssel kapcsolatban.

Mór szíve megnyitott

A Wekerle Sándor Szabad­idő Központ szabad területeit korlátozás nélkül használhatják a sportolni vágyók, edzéseket, tömegsport jellegű tevékenységeket lehet folytatni. Az uszoda továbbra is zárva tart, erről leghamarabb jövő héten születhet döntés – mondta lapunknak Fenyves Péter polgármester. A biztonságos távolságtartás fontosságára is felhívta a figyelmet, ez sporttevékenységnél 10 métert jelent. Hozzátette, hogy a kondipark is használható, amit naponta háromszor fertőtlenítenek.

Az iváncsai tanuszoda nyitását sokan várják már, ám a megye összes uszodájához hasonlóan ez a komplexum is zárva tart még egy ideig.
A szabadtéri kondicionáló parkok, eszközök azonban már a megye legtöbb településén használhatóak Fotó: Fehér Gábor / FMH

Nyár dereka

A Velencei-tó partján elterülő élményfürdő és uszoda beltéri medencéi zárva maradnak, akárcsak a kültériek, míg a strand területén jelenleg is munkálatok folynak, így a tervek szerint nyár közepétől lesz látogatható.

Felelősségteljes viselkedés

A kormányrendelettel szinkronban engedélyezték a szabadtéri edzésformák felelősségteljes gyakorlását – hangsúlyozta Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere. A lakók használatba vehetik a közkedvelt kondiparkot, valamint – előre egyeztetett időpontban – a műfüves focipályát is. Továbbá jóváhagyta, hogy a zumbások, a biztonsági előírásokat betartva, a főtéren tartsák meg foglalkozásaikat. Az Iváncsa Tanuszoda egyelőre zárva marad.

Lépésről lépésre

Fehérváron még nincs lehetőség szabadtéri kondizásra. A tervek szerint a kutyafuttatók május 9-ei megnyitását követően május 18-tól nyílnak meg a játszóterek, a lezárt szabadtéri sportpályák. A Városgondnokság a játszóterek takarítására, fertőtlenítésére speciális rendet alkalmaz. A városi uszoda egyelőre zárva marad, ahogy a strandok is, amelyek várhatóan júniusban nyithatnak ki. KZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában