Az édes anyanyelvünk - Nem csak késsel lehet mély sebeket ütni

2020.05.30. 07:20

Mindig is betegesen féltékeny volt a sárszentmihályi késelő nagybácsi

Május 21-én egy különös késelés történt a Kisteleki utcában. A megszúrt férfi egy héttel az eset után felkereste szerkesztőségünket.

Sági Zoltán

Azután érték a szúrások, hogy kinyitotta az autó ajtaját Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

Ebből is sejthető, hogy életveszélyes sérüléseket nem szenvedett, bár ez nem a támadóján múlott. A késsel támadó 69 éves sárszentmihályi férfi, aki a sértett nagybátyja is egyben, szívre és alhasra szúrt, ám a 8 centiméteres pengehosszú késsel létfontosságú szervet nem ért. Mint az unokaöcs a szerkesztőségben elmesélte, sőt megmutatta: a szívre irányzott szúrás a bal felkarjába futott, a tövig beszaladó hasi döfés pedig kicsivel a vastagbél előtt állt meg, a hashártyát épp csak érintve. Az orvosok mondták is neki: ez alkalommal a kockahas az életébe kerülhetett volna. Sértettünket egyébként a kocsijában ülve érték a szúrások. A Kisteleki utca egyik háza előtt leparkolva vette észre, hogy a két éve nem látott rokon a kocsija felé közelít. Ajtót nyitott neki. Így esett az eset.

Azután érték a szúrások, hogy kinyitotta az autó ajtaját
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Ami miatt hozzánk fordult a nős férfi, az az, hogy az esetről kiadott rendőrségi közlemény az alábbi címmel jelent meg: „Duplán állt bosszút szerelemféltésből a 69 éves sárszentmihályi férfi.” A közleményben a vonatkozó mondat pedig így szól: „A 69 éves férfi vallomásában beismerte tettét, elmondta, hogy azért szúrta meg unokaöccsét, mert az korábban a feleségét és a mostani barátnőjét is elszerette.” Így aztán emberünk a kórházban lábadozva hirtelen azzal szembesült, hogy a rendőrségi közlemény alapján szövegezett esti országos híradóban ő már kész Casanovaként jelent meg. Innentől a kórházi nővérek huncut megjegyzésekkel közelítettek az ágya felé, és az egész akár vicces is lehetett volna, ha nincs ott a sértett felesége, akinek ebben a helyzetben bizony nem a poén napos oldala jutott. Miközben – így a sértett – az egész család tud a nagybácsi komoly mentális zavarairól és beteges féltékenységéről.

A kórházból kikerülve emberünk levelet írt a rendőrségnek, követelve a közlemény szövegének módosítását, ám a hatóság kérését azzal utasította el, hogy „a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság érintett közleményében valótlan tényeket nem állított”. Sértettünk ezt nem így gondolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában