az orvosi rendelőben kap helyet

2020.05.25. 14:30

Lesz végre bankautomata Perkátán

A tavalyi választási kampányban kiemelt téma volt a településen bankautomata telepítése. Akkor az önkormányzat számláját vezető pénzintézet automatáját látták volna legszívesebben.

Korondy Tamás

Ha gond merül föl pénzkivételkor, azonnal telefonálni kell, illetve érdemes bemenni az adott bankhoz Fotó: illusztráció

– A havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi lehetőség óta a bankokban csökkent az ATM-kihelyezési kedv. Tavaly nyáron az összes Fejér megyében fiókkal rendelkező pénzintézetet megkerestük újból ATM telepítésének kérésével. Ezzel kapcsolatban néhányan reagáltak, de csak egy, amúgy dunaújvárosi fiókkal is rendelkező országos pénzintézet jelezte azt, hogy partner lenne a telepítésben – mondta el lapunknak Somogyi Balázs polgármester, aki elárulta: jelezte a pénzintézet fiókvezetőjének, hogy amennyiben ATM-et telepítenek Perkátára, akkor az önkormányzat kész lenne a számlavezetés átvitelére, illetve a perkátai vállalkozások és magánszemélyek ösztönzésére is, hogy náluk vezessék a számlájukat.

– Az ATM telepítésével kapcsolatos bejárás a veszélyhelyzet miatt tolódott többször is. Néhány helyi vállalkozással egyeztettem az ATM helyszíne kapcsán, amelyeket bemutattunk, de a pénzintézet szemlére érkező munkatársai az orvosi rendelő épületét találták legalkalmasabbnak biztonsági, parkolási és akadálymentes szempontok alapján. A döntést önkormányzatunk maximálisan támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában