az ország egészségéért

2020.05.21. 07:30

Honvédelmi Országfutással tisztelegtek a katonák Fehérváron is

Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért volt a neve annak a figyelemfelkeltő programnak, amelynek során szerdán nemcsak a megyeszékhelyünkön futottak a katonák, hanem más helyőrségekben, sőt a külföldön szolgáló missziókban szolgálók is rótták a kilométereket.

Palocsai Jenő

Tíz kilométert kellett a program résztvevőinek teljesíteniük

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A HOME futást a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a HOSOSZ, vagyis a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége szervezte. Több helyőrség is csatlakozott a demonstratív megmozduláshoz, mellyel a május 21-én esedékes honvédelem napjára igyekeztek felhívni az ország figyelmét.

A hivatalos megnyitó Lentiben zajlott délelőtt tíz órakor és Szentendre adott otthont a délután két órára beharangozott záróakkordnak.

Tíz kilométert kellett a program résztvevőinek teljesíteniük
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron is elrajtoltak a futók, betartva egymás közt a többméteres távolságot és valamennyi járványügyi szabályt. A Városház téren a polgármester, Cser-Palkovics András köszöntötte a futókat, akiken keresztül megköszönte a székesfehérvári alakulatnak a kijárási korlátozás idején nyújtott hathatós segítséget. A városvezető szerint Fehérvár és a katonaság jó kapcsolatát is demonstrálja ez a futás.

A több mint 10 kilométeres távra nemcsak katonák vállalkoztak, futottak velük rendőrök és katasztrófavédők, sőt, civilek is. Ugyanis egy applikációval mindenki feltölthette a HOME zászlaja alatt megtett távokat a virtuális térbe, ahol majd összeadják, hány kilométert is futottak az erre vállalkozók összesen az országban és a külföldi magyar missziók helyszínein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában