Jövő héten már gyurma lesz az álomfogó helyett

2020.05.26. 07:20

Hetente új alkotások születnek Abán a kézműves foglalkozásokon

Ha nincs óvoda, akkor is foglalkozunk a gyermekekkel! – ez lehet a mottója Aba városának, ahol online kézműves-foglalkozásokkal kötik le a csemetéket.

Korondy Tamás

Bár a személyes találkozásra még nincs lehetőség, a járvány végéig biztosan szeretnének kézművesfeladatokkal kedveskedni a gyerkőcöknek Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

– Gyakorlatilag úgy jött létre a szakkör, hogy valami foglalkozást akartunk kitalálni főleg a kisebb korosztály részére. Ilyeneket már terveztünk a kultúrházunk könyvtárán belül is, de a járvány miatt ezt nem tudtuk kivitelezni, így erre egy virtuális megoldást kellett találnunk, és összekötöttük a kettőt: mi lenne, ha csinálnánk egy kézművesfoglalkozást ezen a módon? – árulta el lapunknak a város egyik művelődésszervezője, Guzner Nikolett a foglalkozás kialakulásának történetét.

Aba önkormányzatának hivatalos közösségi médiafelületén meg is jelent a foglalkozás első része, ahol álomfogót készíthettek a gyermekek, mégpedig Nikolett segítésével, aki a videóban lépésről lépésre elmagyarázza az elkészítés menetét, sőt: még a mozdulatokat is mutatja a legegyszerűbb végrehajtás érdekében.

Bár a személyes találkozásra még nincs lehetőség, a járvány végéig biztosan szeretnének kézművesfeladatokkal kedveskedni a gyerkőcöknek
Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Alapjában véve egyszerű dolgokból, nem sok anyagi ráfordítást igénylő alapanyagokból összeállítható díszeket, figurákat csinálunk.

Az első foglalkozásunkkor álomfogót készítettünk, most viszont a házi gyurma kerül terítékre majd. Só, liszt és víz, összekeverjük, megszínezzük és formázzuk olyanra, amilyenre szeretnénk.

Nikolett a hét elején kitalálja, hogy mivel készül a kicsiknek, majd összeállítja az eszközök és alapanyagok listáját, amelyeket közzétesznek az érdeklődök felé, hogy a videó felkerülésekor már mindenki készíthesse a remekműveket.

Az új részeket mindig a hétvégén, szombaton délután töltik fel a már említett ol­dalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában