Célegyenesben

2020.05.19. 07:20

Elérkezett az utolsó simítások ideje a bodajki mozinál

A célegyenesbe érkezik a régi mozi épületének felújítása. A tervezés során nemcsak a város igényeire gondolt az önkormányzat, hanem a civil szervezetekre, klubokra is.

Palocsai Jenő

Nem volt egyszerű feladat a régi épület átépítése, felújítása

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hajdan mozi állt a város főterének számító területen, ám több ütemben épült, és az egyes bővítési fázisok között hosszú idő telt el, így nem volt könnyű megálmodni belőle egy új és egységes szerkezetet, kezdte a város vezetője a munkaterület bemutatását.

Wurczinger Lóránt polgármester sorolta a tavaly kezdett beruházás körüli nehézségeket, a födém rejtett hibáit, a különböző korú és anyagú épületrészek miatt megbonyolított tervezést és építést. Bármennyire sok szervezési munkával járt is a beruházás, a lassan kibontakozni látszó végeredmény kárpótolni fogja majd az önkormányzatot és a művelődési házat hiányoló lakosságot is.

Hatalmas, sokféleképpen hasznosítható terek állnak a bodajkiak rendelkezésére, és mint megtudtuk, már a tervezés során gondoltak az önszerveződő csoportokra is. Van egy kisterem, ahol akár a teljes SzívHang Kórus együtt próbálhat, de van klubszoba méretű, külön vizesblokkal ellátott helyiség is, ahol például a foltvarrók tudnak együtt alkotni.

Nem volt egyszerű feladat a régi épület átépítése, felújítása
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nagyterem végében álló színpad is szélesebb lett valamennyivel, mivel a mozigépész folyosójának falát elbontották. Több mint 65 négyzetméterrel bővült a nagyterem, melynek végében az elektronikusan vezérelt színpadi karnis már most is gombnyomásra indul. A kivitelezési munkálatok egyik utolsó fázisa az lesz, mikor felkerül a balettszőnyeg a színpad teljes felületére. Valamennyi helyiség fala hófehér és a padozatok burkolását is világos padlócsempékkel oldották meg, így a nagy nyílászárókon beömlő fény mindenhova szétszóródik.

A kivitelező szakemberei éppen kábeleket helyeztek el az álmennyezet felett, mikor ott jártunk. Arról is meggyőződhettünk, hogy mind a bejutás, mind a fogadás a recep­ciónál, mind pedig az épület, a parkoló használata megoldott mozgássérültek számára is. A régi mozigépész vetítőterme is megújult, de a négy kis ablak és a hozzájuk tartozó lemezes zárók megmaradtak nosztalgiából.

A város főutcájára néző irodákban a helyi rendőrség állománya fog majd dolgozni. Az ő munkájuk sem szünetel, csak a tűzoltószertár lett átmenetileg a főhadiszállásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában