Koronavírus Fejérben

2020.04.23. 16:34

Újabb szigorítások lépnek életbe a hétvégén Székesfehérváron

A csütörtöki nap Székesfehérvárt érintő legfrissebb adatairól és információkról közösségi oldalán tájékoztatott a polgármester.

feol.hu

„Nem tettünk le a közösségi bringa- és elektromos robogórendszer megvalósításáról sem, ami ugyancsak azt a célt szolgálja, ne csak autóban gondolkodjunk, amikor közlekedésről beszélünk” Fotó: Pesti Tamás

Fotó: FMH Archív ( Pesti Tamás)

A bejegyzés szerint a következő két hétvége során ismét az Önkormányzatok kapnak lehetőséget arra, hogy helyi rendeletekkel szabályozhassák a korlátozásokat. A bevezetésre kerülő intézkedésekről pénteken adnak részletes tájékoztatást. A hétvégi szabályozástól függetlenül, szombattól visszavonásig kötelezővé teszik az orr és a száj eltakarására alkalmas textil (pl. sál, kendő) vagy maszk viseletét a városi piacon és a helyi közösségi közlekedésben.

Hétfőtől egy másik ügyeletes óvoda is megnyitásra kerül

  • A csütörtöki adatok alapján a városban nyitva tartó ügyeletes óvodába 49, az ügyeletes bölcsődébe pedig 9 kisgyermeket vittek be szüleik.
  • A bölcsődei és az óvodai ügyeleti rendszerben a létszámadatokat folyamatosan figyeli az Önkormányzat. Tekintettel az egyre növekvő szülői igényre, jövő héten hétfőtől egy másik ügyeletes óvoda is megnyitásra kerül. Így a bölcsődéseket továbbra is a Mesevilág Bölcsőde várja, az óvodás korúak pedig a Tolnai Utcai és a Napsugár Óvodát vehetik igénybe. Az ellátási területek felosztása az alábbiak szerint alakul: a Napsugár Óvoda fogadja a Napsugár, a Szivárvány, a Gyöngyvirág, a Rákóczi utcai, az Árpád úti, valamint Felsővárosi Óvodákba és tagintézményeikbe járó kisgyermekeket, a Tolnai Utcai Óvoda pedig a Tolnai Utcai, a Maroshegyi, a Hosszúsétatéri, a Ligetsori, a Belvárosi Brunszvik Teréz és a Szárazréti Óvodákba, valamint tagintézményeikbe járó növendékeket fogadja.
  • Pénteken kezdik a fertőtlenítést

    A kormány bejelentette, hogy az állam költségére az ország valamennyi idősotthonában elrendelték a katonai egységek által végzett fertőtlenítést. Székesfehérváron az egyes gondozóegységek tisztítása holnap kezdődik, és várhatóan egy hetet fog igénybe venni.

    Idén is folytatódik a Virágos Székesfehérvárért közösségi akció

    Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és több mint 214 ezer tő növényt oszt ki a pályázók között 2020. május 14-től a Városgondnokság. Növények átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést május elején. Részletekért kattintson IDE!

    A további adatokról:

  • Mostanáig 660 idős ember kért és kapott segítséget az ellátásában az Önkormányzattól, és igény szerint 114 adag meleg ételt szállítottunk ma ki. A város által működtetett telefonos ügyfélszolgálatot 07.30 és 18.00 óra között a (22) 537-149, 537-611, 537-612, 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatnak. E-mail: [email protected].
  • Az Önkormányzat által koordinált önkéntesek száma: 547 fő.
  • Székesfehérváron a mai napig összesen 140 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg már csak 42 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.
  • A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 213 fő, nekik szeretnék ezúton is jobbulást kívánni! (Ismét megerősítem, hogy települési adatokról az állami szervektől hivatalosan továbbra sem érkezik tájékoztatás, egészen biztosak lehetünk abban, hogy a betegek többségét a fehérvári kórházban ápolják, mivel az a megye kijelölt járványkórháza.)
  • A szakemberek tájékoztatása szerint a szerda esti-éjszakai városi ügyeleten 31 felnőtt, a városkörnyéki felnőtt ügyeleten 6, és 4 gyermek ügyében történt telefonos orvosi konzultáció, és közülük senkinek nem voltak légúti panaszai. A háziorvosok és a házi gyermekorvosok rendelési ideje és telefonszámaik elérhetőek a városi honlapon, azonban továbbra is azt kérik, hogy a betegség tüneteit magukon észlelő páciensek először telefonon vegyék fel a kapcsolatot orvosukkal!
  • Székesfehérvár adományszámlájára eddig összesen 89.601.965 forint érkezett. Adományaikat továbbra is várjuk a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közlemény rovatba, kérjük, tüntessék fel: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS.
  • A polgármester részletes tájékoztatása itt olvasható:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában