Koronavírus Fejérben

2020.03.21. 07:40

Három főbb intézkedést vezettek be Szabadegyházán

Nem kivétel Szabadegyháza sem azon települések közül, ahol szükségesnek érzik, hogy a mostani kiszámíthatatlan helyzetben továbbra is működjön a városüzemeltetés, mégpedig sikeresen. A korszerűsítési támogatások és a civil szervezetek működésében lép fel változás.

Korondy Tamás

Szabadegyházán újragondolják az idei terveket

Fotó: FMH-archív

Minden település megérzi a koronavírus-járvány negatív következményeit. Egriné Ambrus Andrea polgármester asszony közleményben osztotta meg a város újonnan bevezetett három főbb intézkedését.

Ezek közül az első, hogy a lakásépítési és energetikai korszerűsítési támogatások kifizetését az elrendelt veszélyhelyzet időtartamára felfüggeszti az önkormányzat – erre az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedés következményeinek elhárításáért s a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásáért van szükség.

Továbbá az önkormányzat felszólítja a civil szervezeteket, hogy a 2019. évben folyósított, fel nem használt önkormányzati támogatást haladéktalanul fizessék vissza az önkormányzat számlájára. Az idei, vagyis a 2020. évi támogatásáról a járványügyi veszélyhelyzet megszűnése után dönt a képviselő-testület – ez érinti az egyházakat is.

Szabadegyházán újragondolják az idei terveket
Fotó: FMH-archív

Költségvetési változást von maga után, hogy a városvezetés elrendelte 2020. július végéig az önkormányzat, illetve a civil szervezetek által szervezett rendezvények és egyéb települési programok elmaradását vagy elhalasztását. Ez érinti többek között a júniusban tervezett dalkörtalálkozót, a május végi Kihívás Napját és a július elejére tervezett Cukorfalat Fesztivált is. Az augusztusi és az azutáni időpontban tervezett programokról a későbbiekben döntenek majd.

Szabadegyháza tehát próbál előre gondolkodni. A város honlapján is nyomatékosan kérnek minden lakót, hogy maradjanak otthon, továbbá figyelmeztetik a lakosságot, hogy napokon belül akár kijárási tilalmat is bevezethetnek. (Ennek jelenleg ellentmond az operatív törzs ügyeleti központvezetőjének, Lakatos Tibornak a pénteki nyilatkozata, miszerint nem terveznek újabb korlátozásokat – a szerk.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában