Koronavírus Fejérben

2020.03.22. 07:20

Jó példával járna elöl egy fehérvári vállalkozó hölgy

A barbecue világbajnok a kórház dolgozóinak visz ételt minden nap, egy kisboltos pedig összeállítja az idősek által kért árukat. Két követendő példa.

Borsányi Bea

Vad Gyöngyit a segítségnyújtás vágya hajtja

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vad Gyöngyi a Széchenyi utcán működtet látványpékséget több mint 20 éve. A minap azzal kereste meg szerkesztőségünket, útjára indítana egy kezdeményezést: felajánlja a segítségét az idősek számára a vásárlásban, pontosabban a megvásárolni kívánt termékek beszerzésében, majd az áruk egy csomagba történő összeállításában, amelyet aztán vagy önkéntesek, vagy családtagok juttathatnának el az idősekhez. Mindezért nem kér plusz pénzt, s ahogy elmondta, tud biztosítani kenyeret és egyéb pékárut, tejtermékeket, tartós élelmiszert – többek között konzervet is –, alapvető élelmiszereket is. „Nem szeretnék ebből a helyzetből hasznot húzni, viszont mivel reggel 5 órától a boltban vagyok, az időmből kitelik, hogy összeszedjem a bevásárlólista tételeit, és becsomagoljam őket”, árulta el az asszony, aki szerint önkéntes segítőkkel összefogva így segíteni tudnának a városrész időseinek a bevásárlásban.

Vad Gyöngyit a segítségnyújtás vágya hajtja
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az események gyorsan zajlanak manapság, Vad Gyöngyit már megkereste a Családsegítő Szolgálat, hogy a felajánlás részleteiről egyeztessenek, va­la­mint a Nefelejcs Pékség is csatlakozott a kezdeményezéshez azzal, hogy a piaci árnál valamivel olcsóbban biztosítaná a szükséges pékárut az idősek csomagjaiba.

Az első magyar BBQ-bajnok, és több külföldi verseny Grand Champion-díjasai, Turanitz Gergely és Katalin sem tétlenkednek: a velencei és a fehérvári éttermükből csütörtöktől minden nap ételt visznek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán dolgozóknak köszönetként azért, amit tesznek.

– Ha valakik megérdemlik most igazán, azok az orvosok és egészségügyi ápolók. Díjmentes ellátásukban a változatosságot is biztosítani kívánjuk, hetente egyszer pizzával, egyszer hamburgerrel, a többi napokon pedig magyaros ételekkel látjuk el őket – nyilatkozta Turanitz Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában