Csütörtöktől él a kezdeményezés

2020.03.22. 19:35

Ételt visz a kórházi dolgozóknak a BBQ-bajnok, Turanitz Gergely és Turanitz Katalin

Díjmentesen szállítja az ételt a székesfehérvári kórház sürgősségi betegellátója orvosainak és ápolóinak.

Tóth Sándor

Turanitz Gergely és Turanitz Katalin vendéglátósként nagyra értékelik az orvosok és egészségügyi dolgozók helytállását

Fotó: FACEBOOK/KGB

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, az első magyar BBQ-bajnok, és több külföldi verseny Grand Champion-díjasa – csapatával a KGB BBQ-val jegyzi ezeket az eredményeket – nem tétlenkedik a koronavírus híreitől terhes napokban sem. Amellett, hogy vendégeinek fehérvári és velencei éttermeiben igyekszik a maximumot nyújtani a lerövidült nyitvatartási időben, a járvány terjedését megelőzni próbálók, a kényszerűen otthontartózkodók rendeléseit saját és közösségi ételfutárral oldja meg.

Gergő, aki húgával, Turanitz Katalinnal – Katkával – együtt sikeres étteremtulajdonos, s nemrég indította a Kossuth udvarban főzőiskoláját a Schola Culinát, nemcsak saját vállalkozásában tartozik a bevállalós kezdeményezők közé, hanem az élet más területein is. Úgy érzi, most jött el az ideje, amikor olyan embereknek segíthet az ellátásában, akik a gyógyító munkában keményen helytállnak.

Ezért két étterméből, a Patent Gasztrobárból és a Tekergő Restaurant & Motelből március 19-től minden nap ételt visznek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán dolgozóknak köszönetként azért, amit tesznek.

– Ha valakik megérdemlik most igazán, azok az orvosok és egészségügyi ápolók. Díjmentes ellátásukban a változatosságot is biztosítani kívánjuk, hetente egyszer pizzával, egyszer hamburgerrel, a többi napokon pedig magyaros ételekkel látjuk el őket – nyilatkozta Turanitz Gergely.

Az érintett kórházi dolgozók a rendkívüli helyzetben örömmel fogadják az ételadományt: pizzával, hamburgerrel és magyaros ételekkel látják el őket Turanitzék
Fotó: FACEBOOK/KGB

 

Az érintett kórházi dolgozók örömmel fogadják az ételadományt az első visszajelzések alapján. Remélhetően a kezdeményezés minél több követőre talál. Az első lelkes támogató máris jelentkezett Turanitz Gergőéknél, önkéntes munkát ajánlott fel az ételek konyhai előkészítésben és csomagolásában a kórház javára.

Turanitz Gergely és Turanitz Katalin vendéglátósként nagyra értékelik az orvosok és egészségügyi dolgozók helytállását
Fotó: FACEBOOK/KGB

 

Jó példa azért máshol is akad: a Budai úti KFC menücsomagot küldött a Szent György Kórház Infektológiai Osztályára, míg a Kossuth utcai Pizza Dellarosso frissen sült pizzát a helyi mentőállomásnak. Mivel a járványterhes időszak leküzdéséhez szükséges a hangulatjavítás, a boldogsághormon serkentésére a gárdonyi Chocorino csokoládé műhely 1000 tábla kézműves csokoládét ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak. A csokiból a székesfehérvári kórházba és a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházba juttatták el adományukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában