horgászvizek

2020.03.09. 12:00

Egyre népszerűbbek a Palotavárosi-tavak

Úgy látszik, egyre népszerűbbek a viszonylag kisebb területű horgászvizek kategóriájában a fehérvári Palotavárosi-tavak.

Tihanyi Tamás

Fotó: FMH Archív ( Pesti Tamás)

„Azok számára, akiknek kevesebb idejük van a hobbijukra, a rekordpéldányokkal és változatos faji gazdagsággal telepített intenzív jellegű horgászvizeket ajánlja Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) főigazgatója. Ilyenek például a Mátra lábánál elterülő Maconkai- és a Debrecen melletti Látóképi-víztározó, illetve a Székesfehérvár nyugati részén található Palotavárosi-tavak”, olvashattuk minap az egyik legnagyobb példányszámú bulvárlapunk hasábjain. Ezeken a vizeken egyre több kiegészítő szolgáltatás is található, teszi hozzá az írás, majd példákat is sorol. A Palotavárosi-tavak az 1993-ban alakult a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége kezelésében lévő vízterület, amelynek Nagy Attila horgászvilágbajnok a társadalmi elnöke. A szervezet jelenleg a Fehérvárcsurgói-víztározó, a Pátkai-víztározó, a Palotavárosi-tavak, a Gaja-patak és Sárvíz-Malomcsatorna, a Sárszentmihályi-víztározó, a Nádor-csatorna és a Duna egy szakaszának a vízkezelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában