Segítünk kiigazodni

2020.03.13. 07:10

Az ünnepi programok nagy része elmarad vasárnap Fejérben, de néhányat igyekeznek megtartani

Veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt a kormány szerdán, ezért a meghirdetett ünnepi programok nagy része megyénkben is elmarad. Néhány kisebb megemlékezést azonban megtartanak, figyelembe véve a szabályokat. Cikkünkből megtudhatja pontosan melyik megyei programok lesznek megtartva, illetve melyek azok amelyek biztosan elmaradnak.

V. Varga József

Fotó: FMH-ARCHÍV

Vasárnap (március 15.)

Aba: Az ünnepi megemlékezés elmarad.

Baracs: A rövid megemlékezést követően a képviselő-testület tagjai a baracs-templomosi temetőben, Kornis Károly síremléke előtt koszorúznak.

Bicske: A 17 órára tervezett városi megemlékezés elmarad.

Csákvár: Az emlékünnepség elmarad.

Csór: A 15 órára tervezett megemlékezés elmarad, viszont koszorút helyeznek el a Fő téri emlékparkban. Előszállás: A tervezett ünnepség elmarad, ám 18 órakor a művelődési háztól fáklyás felvonulás indul a Petőfi-szoborhoz, ott koszorúznak.

Enying: A művelődési házba 9 órára tervezett megemlékezés elmarad, a koszorúzást megtartják.

Kisláng: A 18 órára hirdetett megemlékezés elmarad.

Lepsény: A 10 órára szervezett ünnepség elmarad.

Lovasberény: A tervezett megemlékezés elmarad.

Martonvásár: Az Emlékezés terén 9.30 órára szervezett városi ünnepség elmarad.

Mór: Elmarad a városban az ünnepi megemlékezés és a Diák Művészeti Fesztivál gálaműsora. Csendes koszorúzást tartanak 11 órakor a Szabadság téri emlékműnél.

Pákozd: A Március ifjak elnevezésű rendezvény elmarad a KEMPP-ben.

Pátka: A 9 órára tervezett ünnepség elmarad.

Polgárdi: A városi megemlékezést rövidített formában tartják meg. A polgárdiak egészségének megőrzése érdekében a műsort és az ünnepi beszédet az önkormányzat törölte a programból. A városi elöljárók 15 órakor koszorúzással és néma főhajtással róják le tiszteletüket a hősök előtt. Várnak mindenkit, aki csatlakozni szeretne a megemlékezéshez.

Pusztaszabolcs: A tervezett ünnepi megemlékezések elmaradnak, így nem lesz megtartva sem a 17 órától tervezett ünnepség a művelődési házban, sem pedig az azt követő fáklyás felvonulás. A művelődési ház minden, márciusra tervezett programja elmarad.

Sárbogárd: A művelődési központban 18 órára tervezett ünnepség elmarad. Sükösd Tamás polgármester koszorút helyez el a Petőfi -emléktáblánál.

Szabadbattyán: A 15 órára tervezett nyilvános rendezvény elmarad, de a különböző szervezetek, így például az önkormányzat és a polgármesteri hivatal szűk körben megemlékezést és koszorúzást tart.

Székesfehérvár: Az önkormányzat – elfogadva az operatív törzs szakmai ajánlását – az emberek biztonsága és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében lemondta a március 15-ei nemzeti ünnephez kapcsolódó városi ünnepséget. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte az utcaszínházi előadásban közreműködő fiatalok munkáját, és bejelentette: néma koszorúzással rója majd le kegyeletét a város közössége nevében a forradalom és szabadságharc hősei előtt. Fehérvár polgármestere a döntésről tájékoztatta a helyi védelmi bizottság elnökét, valamint a város minden hivatalos, iskolai és civil közösségét arra kéri, mérlegelje ezen időszakban a nagyobb létszámú rendezvények megtartását.

Velence: Az országos járványügyi helyzetre való tekintettel a megemlékezés elmarad.

Vereb: Megemlékezés 9.30 órától a Kovács János-emléktáblánál és a református templomban.

Zámoly: A Millenniumi emlékparkba 16 órára tervezett megemlékezés és koszorúzás elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában