összefoglaló

2020.02.11. 11:04

Viharkárok, a döntőgyőztes Nene, és Abkarovits Géza életútja – Ezeket olvastátok a múlt héten

Eseménydús volt február első hete.

feol.hu

Fotó: katasztrófavédelem

Fotó: Picasa

A szélvihar okozta károk

A február sem hóval indított, inkább szélviharral – másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az erős széllökések miatt, és ezúttal nem üres szavak voltak: repített tetőt, borított fel üres kamionpótkocsit, faágakat tört le, nagy pusztítást végzett. Egy kisteherautót teljes hosszában keresztbe fordított az úton a szél, ezt itt olvashatják el. A viharos szél miatt országszerte 654 esethez riasztották a tűzoltókat kedden – közölte az MTI. Fejér megyében több mint hetven helyszínen szüntettek meg balesetveszélyt a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. A beavatkozások felénél az utakra dőlt és a földből félig kifordult, épületeket veszélyeztető fákat daraboltak fel. Tácon és Válon az általános iskola, Bicskén a művelődési ház tetőszerkezetének lemezfedését bontotta meg a szél. Polgárdiban az idősek otthona tetején igazították meg a meglazult cserepeket a város önkormányzati tűzoltói.

Fotó: katasztrófavédelem

Négy fiatalkorú lány is eltűnt Fejér megyében

A február eleje sajnos sok rendőrségi hírt is hozott, egy hét leforgása alatt négy lányt is eltűntnek nyilvánítottak! Kislángi, fehérvári és dégi lakhelyű lányokat keres a rendőrség, a képeiket itt találják.

Szalagkorlátnak csapódott egy kamion az M1-esen, Bicskénél

Ez a baleset nem a szélviharnak köszönhető, a sofőr „csupán” elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátnak ütközött. A balesetről videó is készült, melyet ebben a cikkünkben közzétettünk. A sofőr elvesztette az uralmát a kamion felett, métereket cikázott, végül a szalagkorlátnak csapódva, az autópályán keresztben állt meg, rendkívül balesetveszélyes helyzetet hozva ezzel létre. A mentés idejére az autópályát teljes szélességében lezárták, így szerencsére nem lett nagyobb baj.

Abkarovits Géza a legköltségesebb hobbit választotta

A sebészorvos rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Fejér megyeiek körében, szakmai tudása, kedvessége és szakmai alázata mindenkinek szimpatikus. Édesanyja felmenői révén ő is katonának készült, majd mégis apja nyomdokaiba lépett: orvos lett. Gyermekként úgy látta, édesapja kötelességtudó ember: amit elvállalt, azt végigcsinálta. Abkarovits Géza is igyekszik hasonló szellemben élni a mindennapjait, úgy véli, ez az orvoslás legfontosabb része: a kötelességtudat. A tavaly elnyert Fejér Megyei Prima Díj kapcsán beszélgetett kollégánk a doktorral, cikkünket itt találják.

Abkarovits Géza életében mindig is jelen volt, jelen maradt a sport
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári Nene nyerte A Dal 2020 második válogatóját (videó)

A Dal 2020 műsorában régi ismerőst fedezhettünk fel Orsovai Reni személyében: 2018-ban, szintén a Nene formációval indultak a versenyben Mese a királyról című című dalukkal, majd 2019-ben Denizzel kiegészülve az Ide várnak vissza produkcióval varázsolta el közönségüket. A tehetséges énekesnővel készült korábbi interjúnkat ITT olvashatják. Majd február 8-án, a szombati műsorban a Nene nyerte meg a második válogatót, maximális pontszámmal. És hogy mit szólnak Reniék az eredményhez, válaszaikat ebben a videóban hallhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában