ez disznóság!

2020.02.17. 16:15

Jubiláltak a kolbásztöltők Kislángon

Székhelyünket szombaton áttettük Kislángra, így kolbászoltunk el máshova.

Szanyi-Nagy Judit

A baráti társaságoknak is nagy napja ez Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A Kisláng legjobb kolbásza címért 28 csapat versengett szombaton. A népszerű programot tizedjére rendezték meg a településen, így az alkalomhoz sztárzsűri dukált: a nyolcfős ítészgárda között R. Kárpáti Péter színész-műsorvezető is helyet foglalt. Eközben odakint, a főbejárattól nem sokkal messzebb, nagy kondérokban keverte-kavarta finomságait Domokos László színész. Erdélyi származása és a „disznóságok” okán külhoni ínyencségeket készített: káposztalélevest, puliszkát, mocskos tokányt és pecsenyét. Az ételek mind egy szálig elfogytak!

A baráti társaságoknak is nagy napja ez Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– A mai napot egy 110 kilogrammos disznó bánta. Azért ekkora súlyú malacot választottunk, hogy a kemencében feldolgozva minél több ember ehessen belőle. Helyi felajánlás volt – informált bennünket Rumpler Tibor polgármester. A helyszínen mintegy háromszázan serénykedtek, jó társaság, zene és alkohol mellett. A kolbászok között voltak ínyenc darabok: a zsűri mazsolásat és mézes-csilis változatot is kóstolhatott. Többségében azért a hagyományos ízvilág volt a nyerő, az olyan fűszerek, mint a só, bors és a paprika használata. A sütés központi volt, vagyis valóban csak az ízesítés számított. Mindezek alapján egy bajor kolbásszal különdíjas lett Boldog Tibor és csapata Lepsényből, harmadik helyen a kálozi Varga Zoltán – Lindi és csapata végzett, második a mezőszentgyörgyi Madarász Szilárd-csapat lett. Az első helyet a dégi, Fehér Attila vezette Borbarát Egyesület szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában