Közlekedésfejlesztési tanulmány készül

2020.01.09. 07:15

Két fórumot is tartottak Sárbogárdon a közösségi közlekedésről

A humán kapacitás fejlesztése projekt keretében tanulmány készül, kidolgozzák a város és térsége közlekedésfejlesztési koncepcióját.

V. Varga József

Az előzményekről és a kapcsolódó területekről Sükösd Tamás polgármester és Göndöcs István ügyvezető (tanácsadó iroda) tartott ismertetőt.

Sárbogárd a Székesfehérvár – Dunaújváros – Szekszárd – Siófok – Székesfehérvár közlekedési gyűrű középpontjában helyezkedik el. A meglévő és a közeljövőben kiépülő közlekedési lehetőségek a munkaerő kétirányú – kifelé és befelé – történő áramlását teszik lehetővé. A cél: a befelé áramlás növekedjen, valamint, hogy az ipari park kialakítása nyomán minél többen találjanak helyben munkalehetőséget.

Nagy Dávid, a tanácsadó iroda munkatársa a térséget érintő részben tervezés alatt álló, részben már a megvalósítás fázisában lévő közlekedési projektekről, a változásokról, s azoknak a térségre gyakorolt várható hatásairól beszélt.

Sükösd Tamás egyebek között szólt a várost szinte kettészelő 63-as főút felújításának szükségességéről, a megvalósuló sárszentmiklósi kerékpárútról, utalva egyben Sárbogárd szerteágazó településszerkezetére. Elhangzott: a MÁV–Volán menetrendi egyeztetéseken az önkormányzat rendszeresen képviselteti magát, de sajnos a közlekedési cégek nem igazán veszik figyelembe kéréseiket, javaslataikat. A Volán például decembertől két, Sárbogárdot is érintő járatát szüntette meg.

Szilágyiné Németh Sarolta tankerületi igazgató a diákok utaztatásával kapcsolatos gondokat, a dunaújvárosi munkába járás nehézségeit említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában