Kereszteződésből körforgalom

2020.01.26. 07:00

Felújítás a Móri úton: minden szál a középiskolai campusnál fut össze

A sokak által használt Móri út felújításáról már több alkalommal is írtunk: láthatták, igény van a munkálatokra, s az is kiderült, hogy a lakosok véleményét, kérdéseit folyamatosan meghallgatják az illetékesek.

Szanyi-Nagy Judit

A nagy forgalmat bonyolító Móri útra ráfér már a felújítás. Ezt az ott lakók is jelezték az önkormányzatnak, így már javában zajlik a tervezgetés

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat segítségével felidézzük: a Móri út felújításához készült korábbi terv a pályaszerkezet megerősítéséről és a járdák felújításáról szólt. Két évvel ezelőtt, 2018-ban már kerékpáros létesítményeket terveztettek, amely során a parkolósávok kihasználtságát is vizsgálták. Ezt követően csomópont-átépítésekről és új hálózati elemek kialakításáról is szó esett, vagyis tavaly tanulmánytervekkel folytatódott az előkészítő munka. Ebbe már a lakosság is bekapcsolódott. S ugyancsak a tavalyi évnél tartunk: ekkor nemcsak tanulmánytervben, de modellezéssel is vizsgálták a középiskolai campus várható hatásait. Megjegyezzük: ezalatt a városban egyre növekvő forgalom szabályozása is értendő.

Körforgalom

Ami pedig az idei esztendőt illeti, az önkormányzat – a költségvetés elfogadását követően – el szeretné indítani a Zichy liget két csomópontjának (a Mészöly Géza utca és a bíróság), valamint a Szent Vendel utca–Móri út csomópontjának körforgalomra áttervezését, majd engedélyeztetését. A középiskolai campus ez esetben is a középpontban áll: ezeket a munkálatokat ugyanis az iskolai negyeddel összefüggő egyéb úthálózati fejlesztésekkel párhuzamosan lehet elindítani – értesültünk az önkormányzattól.

A nagy forgalmat bonyolító Móri útra ráfér már a felújítás. Ezt az ott lakók is jelezték az önkormányzatnak, így már javában zajlik a tervezgetés
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kérdéseinkre válaszként azt is megírták: a terveket lakossági fórumon fogják bemutatni, a Móri út felújításának kivitelezése pedig – kiemelkedő nagyságú forrásigénye miatt – a költségvetési lehetőségek függvényében indulhat el az elkövetkező években.

Egyik olvasónk megkeresése nyomán tudjuk: az itt lakókat, itt dolgozókat az is érdekli, az út menti üzletekben foglalkoztatottak vagy oda beszállítók hova, hogyan tudnak majd megállni, leparkolni járműveikkel a felújítás idején. Ezt firtató kérdésünkre nem érkezett konkrét válasz, de értékes információként megtudtuk: a témában érintett lakók ügyfélfogadási időben a Közlekedési Irodán (Városház tér 2.) megnézhetik a terveket, tanulmányterveket. Amint pedig az említett csomópontok tervezésével teljessé válik a Móri útra és környékére vonatkozó tervcsomag, lakossági fórumot tartanak az ott élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában