Ideiglenes jogosultságért folyamodtak

2020.01.30. 07:05

Egy ideig nem szól a Vörösmarty Rádió

Csütörtökön lejár a székesfehérvári önkormányzat helyi rádiójának médiaszolgáltatási jogosultsága, ugyanis azt nem hosszabbította meg a Médiatanács.

VV, FMH

A Vörösmarty Rádiót működtető Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője, Hagymásy András úgy nyilatkozott: a rádió várhatóan nem sokáig lesz néma a 99,2 MHz-en. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt év szeptemberi ülésén határozott arról, nem hosszabbítja meg a rádió lejáró, hétéves médiaszolgáltatási jogosultságát.

A fehérvári rádió ideiglenes jogosultságért folyamodott a tanácshoz, miután a grémium közzétette a frekvenciára vonatkozó rádiós pályázatot. Az ideiglenes engedély sajátossága, hogy a rádió csak addig használhatja, amíg a frekvenciapályázat le nem zárul, illetve folyamatosan (30 naponként) hosszabbíttatni kell az engedélyt. A testület azonban még nem döntött a kérelemről.

Hagymásy András, a Vörösmarty Rádió mellett a Fehérvár TV-t is működtető Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője a Media1-nek adott nyilatkozatában elmondta: január 30-át követően ugyan néhány napon a 99,2 MHz frekvencián nem szól majd adás, adásszünetre kényszerülnek, de a vezetés reméli, az ideiglenes frekvenciaengedélyre vonatkozó kérelmüket hamarosan, várhatóan a jövő heti ülésén elbírálja a Médiatanács. Abban bíznak, hogy a testület kedvező döntést hoz, és akkor várhatóan február 10-étől mégis folytatódhat a Vörösmarty Rádió működése, igaz, egyelőre csak ideiglenesen, miközben gőzerővel készítik frekvenciapályázati anyagukat.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában