Az online levelezés is része a számítógépes tananyagnak

2020.01.14. 14:30

Az informatika alapjait tanulhatják első kézből

Idén is lehet jelentkezni számítógépes alapoktatásra, korhatári megkötés nélkül.

Héjj Vivien

Szepes András vezetésével eddig huszonöt tanfolyamot tartottak Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A tanfolyam indulásáról Szepes Andrást kérdeztük, aki nem mellékesen a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke, s aki feleségével együtt oktatóként gyakorlatilag javadalmazás nélkül tartja az oktatást a rászorulóknak.

Mint megtudtuk, 2013-ban alapítványi segítséggel kaptak lehetőséget arra, hogy a Viktória Rehabilitációs Központ egyik termét felszereljék számítógépekkel, és a szükséges egyéb kiegészítőkkel. Így alakult ki egy tizenöt számítógéppel és egy oktatóhellyel rendelkező terem. Ezt követően indult el a képzés. Az alapgondolat az volt, hogy mozgássérültek és nyugdíjasok számára szeretnének tanfo­lyamot csinálni, ez később kibővült a munkanélküliek körével is.

Szepes András vezetésével eddig huszonöt tanfolyamot tartottak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A résztvevők ­indíttatása legtöbbször az, hogy valamelyik családtag, legtöbbször az unokák, külföldön élnek és kapcsolatot szeretnének tartani velük. A tanfolyam célja mindvégig az volt, hogy az informatika alapjait megtanulják, és hogy a számítógépet be merjék kapcsolni, ne féljenek használni azt. A képzés három hétig tart. Heti két délután, három-három órában ismerkedhetnek meg a számítógép-használattal a jelentkezők. A gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek. Az oktatás keretein belül az online tér veszélyeire is felhívják a figyelmet: az internetes vírusok mellett a hamis e-mail-címekről érkező levelek kiszűrésére is igyekeznek megtanítani minden résztvevőt. A haladó tanfolyamon már a szövegszerkesztés rejtelmeivel is megismerkedhetnek.

A képzés indulásával kapcsolatban nincs konkrét időpont, érdeklődéstől függően bármikor elindulhat a tanulási folyamat. Jelentkezni az oktatás helyszínén, a Viktória Rehabilitációs Központban lehet telefonon vagy személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában