60 millió forint

2020.01.07. 07:10

Aba rendkívüli támogatást kapott

Hosszú interjút adott az abai önkormányzat saját közösségi oldalának Mikula Lajos polgármester, kiderült, 60 millió forinttal gyarapodott az önkormányzat számlája.

Majer Tamás

Mikula Lajos. Még mindig sok a tartozása a városnak Fotó: NN

Fotó: FMH Archív (NN)

– A legfontosabb hír, hogy Magyarország kormányától Aba városa kapott 60 millió forint rendkívüli pénzbeli támogatást – közölte Mikula Lajos, majd kifejtette, ennek segítségével van esély arra, hogy február végére kifizessék az összes lejárt számlát és visszapótolják a korábban másra elköltött pályázati előlegek miatti hiányt.

Az abai elöljáró novemberben nyilatkozta lapunknak, hogy közel 200 millió forintos adósság terheli az abai büdzsét. Ennek foltozására jó ez a mostani 60 millió forint.

Mikula Lajos. Még mindig sok a tartozása a városnak Fotó: Nagy Norbert

A korábbi nyilatkozat szerint 45 millió forint számlatartozást kell rendezniük. A többi tartozás másból ered. A támogatás elnyeréséhez egyébként az is kellett, hogy Aba városa előzőleg póthatáridőt kapjon az úgynevezett rendkívüli költségvetési támogatás igényléséhez, ennek révén az eredetileg szeptember 30-i véghatáridővel kiírt pályázaton részt vehettek annak ellenére, hogy támogatási kérelmüket november 11-én adták be.

Több mint 90 millió forint adó-visszatérítési kötelezettsége is van a városnak, erről is beszélt a polgármester:

– Ennek a pénznek a vissza­fizetése gyakorlatilag egyik napról a másikra pénzügyi csődöt idézne elő az önkormányzatnál – nyilatkozta.

Ennek megoldási lehetőségeiről folyó hó közepén tárgyal a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában