60 millió forint

2020.01.07. 07:10

Aba rendkívüli támogatást kapott

Hosszú interjút adott az abai önkormányzat saját közösségi oldalának Mikula Lajos polgármester, kiderült, 60 millió forinttal gyarapodott az önkormányzat számlája.

Majer Tamás

– A legfontosabb hír, hogy Magyarország kormányától Aba városa kapott 60 millió forint rendkívüli pénzbeli támogatást – közölte Mikula Lajos, majd kifejtette, ennek segítségével van esély arra, hogy február végére kifizessék az összes lejárt számlát és visszapótolják a korábban másra elköltött pályázati előlegek miatti hiányt.

Az abai elöljáró novemberben nyilatkozta lapunknak, hogy közel 200 millió forintos adósság terheli az abai büdzsét. Ennek foltozására jó ez a mostani 60 millió forint.

Mikula Lajos. Még mindig sok a tartozása a városnak Fotó: Nagy Norbert

A korábbi nyilatkozat szerint 45 millió forint számlatartozást kell rendezniük. A többi tartozás másból ered. A támogatás elnyeréséhez egyébként az is kellett, hogy Aba városa előzőleg póthatáridőt kapjon az úgynevezett rendkívüli költségvetési támogatás igényléséhez, ennek révén az eredetileg szeptember 30-i véghatáridővel kiírt pályázaton részt vehettek annak ellenére, hogy támogatási kérelmüket november 11-én adták be.

Több mint 90 millió forint adó-visszatérítési kötelezettsége is van a városnak, erről is beszélt a polgármester:

– Ennek a pénznek a vissza­fizetése gyakorlatilag egyik napról a másikra pénzügyi csődöt idézne elő az önkormányzatnál – nyilatkozta.

Ennek megoldási lehetőségeiről folyó hó közepén tárgyal a testület.

Ezek is érdekelhetik