Bobó, a papagáj

2020.01.13. 07:20

A hétvégén díjazták a legszebb kisállatokat

Ötvenöt tenyésztő mintegy 500 kisállatát tekinthették meg az érdeklődők hétvégén a Volán Sportcsarnokban megrendezett kisállat-kiállításon.

Héjj Vivien

Bobó, a papagáj néhány szót is ismer Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesületének kiállítását két napon át látogathatták az érdeklődők. Ezúttal mintegy ötszáz állatot mutattak be a Volán Sportcsarnokban. Megtekinthetők voltak galambok, nyulak, baromfiak és díszmadarak is.

A terembe lépve sokaknak elsőre feltűnhetett a sárga-kék színekben pompázó arapapagáj. Kun Attila, a tulajdonosa elmondta: a Bobó névre hallgató madár, aki néhány szóval még kommunikálni is tud, már több reklámban és filmben is szerepet kapott.

A kiállított 250 galambból a helyieknek különleges értékűek lehettek a székesfehérvári bukógalambok, melyek között egyszínű és úgynevezett rajzos példányokat is láthattak az arra járók. Az esemény egyben a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambot Tenyésztők

Fajtaklubjának kiállítása is volt, hiszen már 20 éve, hogy a székesfehérvári bukógalambot önálló fajként is elismerték.

Bobó, a papagáj néhány szót is ismer
Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A nyulak közül a magyar óriásnyulat – az egyedüli nemzetközileg elismert magyar nyúlfajta – is bemutattak, melynek kitenyésztője Viniczai László, Székesfehérvár egykori jegyzője volt – mesélte Szűcs Antal, a Kisállattenyésztő Egyesület elnöke.

A kiállítás során egy minősítéssel egybekötött bemutatót is láthattak az érdeklődök, amelyben a szakmai zsűri több szempont alapján, fajtaleírások szerint értékelte az állatokat. A legszebbnek ítélt kisállatok tenyésztői díjat is érdemeltek, ezek átadására vasárnap került sor. A kiváló minősítést elérők oklevelet kaptak, míg a kiállítás győztese, valamint a bírálók által felajánlott díjra javasoltak serleggel térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában